Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Konflikten löst – Discoverys kanaler tillbaka hos Telenor

Publicerad: 11 februari 2016, 08:07

Jonas Sjögren, vd på Discovery Networks.

Efter nästan två veckors avbrott är Discovery Networks kanaler nu tillbaka hos Canal Digital och Bredbandsbolaget.


Ämnen i artikeln:

Canal DigitalDiscovery Networks SwedenTelenorBredbandsbolaget

Konfilkten mellan parterna flöt upp till ytan för drygt två veckor sedan. I måndags förr-förra veckan släcktes Discovery Networks kanaler hos Telenor-ägda Canal Digital och Bredbandsbolaget som en konskvens av dödläget mellan partnerna. Men efter intensiva förhandlingar har de slutligen kunnat enas om ett avtal. Från och med idag är alla Discovery Networks kanaler åter tillgängliga hos de Telenorägda TV-distributörerna.

– Vi är väldigt glada att vara tillbaka med alla våra kanaler på Canal Digitals och Bredbandsbolagets plattformar igen. Vi har verkligen delat den besvikelse som våra tittare upplevt under den tid de inte kunnat se sina kanaler och favoritprogram, säger Jonas Sjögren, vd för Discovery Networks Sverige i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Kabeloperatörernas sista strid

Han säger vidare att avtalet ligger "i linje med våra höga ambitioner".
– Att stå upp för våra kanaler, vår stora programproduktion och vår innehållsmässiga mångfald är viktigt både för oss, för den svenska innehållsbranschen och för tittarnas valfrihet. Vi är glada att vi lyckats hitta en lösning som är bra såväl för oss som för Telenor, men framförallt för tittarna. Vi fokuserar nu på ett konstruktivt samarbete framåt.

Även hos operatörerna gläds man åt att få tillbaka kanalerna i utbudet.
– Vi är nöjda över att ha nått fram till Discovery och att vi enats om ett nytt långsiktigt avtal där vi värnat om våra kunders intressen. Det finns ett tryck för att öka priset på programinnehåll, inte bara från Discovery, och det är viktigt att vi förhandlar med alla rättighetshavare för att behålla en bra prisbild för kunderna, säger Jonas Jegerborn, chef för Bredbandsbolaget, i en kommentar.

Bakgrunden till bråket är att Discovery Networks har velat få mer betalt av operatörerna för att sända deras kanaler. Den prishöjning som tv-bolaget krävde var enligt Telenor "historiskt hög" och skulle drabba deras kunder – totalt cirka 800 000 personer i Sverige. Discovery kontrade då med att de inte

Fredrik Thambert

Dela artikeln: