Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Kraftig mansdominans i Sommarkrysset

Publicerad: 26 maj 2014, 09:19

Programledaren Gry Forssell.

Det blåser feministiska vindar i Sverige – men inte i TV4:s ”Sommarkrysset”. Av 26 artister på Gröna Lunds scen är endast sex kvinnor. – Tråkigt att det är väldigt mycket män, säger Charlotte Perrelli till Aftonbladet.


Ämnen i artikeln:

Gry ForssellCharlotte PerrelliTV4

Programledaren Gry Forssell säger till Aftonbladet att det viktiga är att det är bra och duktiga artister, och en bra mix av musikstilar. Och det menar hon att det är.

– Sedan är det klart att man vill eftersträva fifty-fifty mellan män och kvinnor och jag är övertygad om att artistbokaren försöker göra det, säger Forssell till Aftonbladet.

Charlotte Perrelli
är en av få kvinnor i "Sommarkrysset" i år. Hon förvånas över den skeva könsfördelningen och tycker att det är ”tråkigt”.

– Kanske har de haft svårt att få tjejer att ställa upp eller så finns det ett annat tänk bakom. Det är svårt för mig att säga det ena eller det andra eftersom jag inte vet hur de har arbetat, säger Perrelli.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.