Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Kristallen sågas – av programledaren

Publicerad: 11 augusti 2008, 09:45

Tv-priset Kristallen får skarp kritik – av sin egen programledare. Orsak: Inte ett enda sportprogram finns med bland nomineringarna i år heller. – Det är katastrof, säger Jessica Almenäs.


Jessica Almenäs. Foto: TV4.

TV4:s Jessica Almenäs, programledare för Let’s Dance och Tipslördag, bildar programledarpar med TV3-profilen Hasse Aro under årets Kristallen-gala som äger rum den 8 september och sänds i Kanal 5.

– Det ska bli jättespännande. Jag har faktiskt aldrig träffat Hasse, men han verkar väldigt lugn och proffsig och kan nog stilla mina nerver, ha ha, säger Jessica Almenäs.

Hennes program Let’s Dance är nominerat i den stentuffa kategorin för underhållningsprogram där även ”Idol”, ”Melodifestivalen”, ”Stjärnorna på slottet” och ”Var fan är mitt band?” återfinns.

– Jag tror vi vinner, såklart. Det är flera bra program bland de nominerade, men självklart hoppas jag att Let’s Dance tar hem det, säger Jessica Almenäs.

Kristallens röstkollegium, bestående av runt 170 personer, har nominerat totalt 41 program i Kristallens åtta kategorier. Där fanns dock inte plats för ett enda sportprogram. Till fjolårets gala plockades sportkategorin bort och den har inte fått komma tillbaka i år. I stället har sportprogrammen precis som i förra året fått slåss med nyhets- och samhällsprogram i kategorin ”Aktualitetsprogram” – och inte heller den här gången lyckades någon sportproduktion ta sig upp på listan över de nominerade.

Det upprör Jessica Almenäs som kritiserar upplägget.

– De är katastrof att det inte finns plats för sport i Kristallen. Jag tycker att det är helt obegripligt. Det sänds så otroligt mycket sport i tv, det är en stor del av utbudet, säger Almenäs.

Inför förra årets upplaga av Kristallen reducerades antalet kategorier. De åtta kategorier och totalt tolv priser som finns ska alla rymmas i sändningen. Och som läget är nu finns det ingen plats för sport.

Till årets upplaga av Kristallen har antalet kategorier reducerats. De åtta kategorier och totalt tolv priser som finns i årets gala ska alla rymmas i sändningen.

Kristallens ordförande Peter Lundin erkänner att upplägget inte är optimalt.

– Sporten får konkurrera med andra aktualitetsprogram.Det är ingen kanonlösning, men vi har inte kommit på någon annan lösning. Första året var det 14 kategorier, och då fick vi kritik att en del av kategorierna inte fick plats i sändningen.

– Det här är ett problem vi inte har löst. Jag är själv producent av idrottsgalan och tycker att det är jäkligt synd att sporten inte är representerad i Kristallen, säger Peter Lundin.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.