Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Kronofogden tar Skippers tillgångar

Publicerad: 12 december 2010, 19:43

Som Resume.se tidigare har berättat förlorade Anna Skipper i Stockholms tingsrätt mot Life och tvingades hålla matlagningskurser i Turkiet för sin överlevnad. Idag blev det ännu värre efter att Kronofogden tagit över Skippers konton.


Ämnen i artikeln:

Anna SkipperLife

Anna Skipper.

Anna Skipper var en av Sveriges tyngre hälsocoacher i många år och hade ett eget program i TV3 – Du är vad du äter. Efter att ha förlorat i Stockholms tingsrätt mot Life och dessutom dömts att betala rättegångskostnader på 750 000 kronor har hon haft stora ekonomiska problem. Och Kronofogden lade idag, fredag, beslag på samtliga av paret Skippers konton.

– Vi ligger 3-5 miljoner kronor back med inlånade pengar. Idag har Kronofogden renrakat det som finns på våra konton. Och allt har att göra med att Life vill mörda mig, säger Anna Skipper.

Resumé har tidigare rapporterat om ett förslag på en förlikning från Life på sammanlagt 1,5 miljoner kronor:

– Då vi bedömde förslaget ansåg vi att skadan var ofantligt mycket större och det var därför vi förkastade det hela. Sedan dömer tingsrätten att vi inte ska få en enda krona och åker på rättegångskostnader. Det är helt obegripligt att jag till och med ska behöva betala för att driva ett folkhälsoarbete, säger Anna Skipper.

Hennes jurist har ansökt om prövningstillstånd hos hovrätten, men frågan har inte behandlats ännu:
– Får vi inget prövningstillstånd är det kört. Och med tanke på hur tingsrätten kunde döma känns det som att spela på Bingo-Lotto, säger Anna Skipper.

Anna Skipper har skrivit ett vädjande brev till Lifes vd, Gunnel Åkerman om att företaget ska ta sitt förnuft till fånga. Men hon har fått en styvmoderlig behandling:

– Life svarar inte på våra brev, säger Anna Skipper.

Hon menar att hon jobbar uppemot 10-14 timmar per dag för att reda upp situationen. Men eftersom hon har skulder upp över öronen ligger hon riktigt pyrt till:

– Vi tycker att vi har fått en dåligt behandling av Sverige och det svenska rättssystemet. Men vi kan inte ens lämna landet. Vi måste ha pengar för det, säger Anna Skipper.

Om Anna Skipper inte får ett prövningstillstånd tänker man släppa alla eventuella bevis man har för allmän beskådan:

– Vi kan inte acceptera maffiapolitik. Om de försöker mörda oss ska jag jobba dygnet runt och på socialbidrag om så krävs för att vinna mot Life, säger Anna Skipper.

Bråket mellan Life och Anna Skipper

Bråket mellan hälsokedjan Life och Anna Skipper handlar om att den sistnämnda hävdar att hon skulle få tre miljoner för att Life skulle få använda hennes namn och låta henne figurera på skyltmaterial i 220 Life-butiker i landet. Life hävdar å andra sidan hon inte skulle få några pengar, utan att uppgörelsen bestod i att hon skulle få sälja sina produkter i Lifes butiker och annonsera i deras tidningar.

Brevet till Gunnel Åkerman:
”Hej Gunnel!

Jag tycker att det är mycket olyckligt, tråkigt och oklokt att du och Life vägrar att diskutera den situation som uppkommit.

Kan inte förstå er strategi. Speciellt inte då jag på vårt möte hemma hos oss kände att du hade en positiv vilja att lösa situationen. Vart har den viljan tagit vägen?

Jag önskar att vi slutligen försöker ta ett grepp på den här sorgliga historien som allvarligt skadar såväl er som mig. Att fortsätta driva ärendet som nu sker, är både oklokt och dumt, då alla inblandade är förlorare.

Den skada Life bringat mig och Skipper AB är enorm och den ökar för varje dag. Detsamma borde gälla för Life även om ni är ett stort bolag. Redan idag kan man se mängder av negativ information i omlopp på internet  gällande mig, dig och Life. Det har startats facebookgrupper  och det florerar en mängd negativ information som jag inte önskar vara indragen i. Detsamma borde gälla Life och dig själv.

För det fall saken drivs vidare på samma sätt som hittills och jag tvingas i konkurs av Life's agerande, kommer det givetvis att bli ännu värre. Den negativa PR det orsakar är inget jag vill se. Jag vill att vi sätter ett stopp för detta omedelbart.

Jag har sedan Skipper AB startades för tretton år inte haft några problem med mina leverantörer, inkassokrav e.d. Nu är situationen katastrofal.

I dagsläget kan Skipper AB inte agera åt något håll då det finns ett krav hos kronofodemyndigheten på 700 000 i kostnader från era advokater. Jag kan inte längre driva min verksamhet då mina leverantörer ser detta när dom kollar vår kreditvärdighet. Mina leverantörer vägrar nu att leverera produkter mot faktura som tidigare och kräver nu förskottsbetalning. Detta faktum stoppar hela min verksamhet då inga pengar finns att förskottbsbetala med.

Jag tappar dagligen kunder som sett negativ media och som är rädda för att handla från ett bolag som riskerar konkurs. Det är endast Life som skapat detta hot och jag vädjar nu igen till er att ta ert ansvar i frågan.

Det är helt orimligt att jag sålt mitt namn och bild till Life och att slutresultatet av min insatts blir att jag förlorar allt jag äger och har.

Jag vädjar till dig dig att du snarast ber dina advokater att återkalla sitt inkassokrav för sina advokatkostnader. Kravet är meningslöst  då de ändå inte kommer att få ut några pengar via kronofogden, då inget finnas att ta. Vår kontrollbalansräkning visar redan innan advokatskulden på ett stort underskott.

Kravet är bara ett slag i luften som Life riskerar att förlora ännu mer på. Det enda som kommer att hända om Life fortsätter sin inslagna linje är att jag går i konkurs, vilket kommer att medföra ännu mer negativ media.

Att driva frågan hårt, kallt och juridisk gynnar ingen. Det hela handlar om att hitta en lösning som begränsar skadan. Jag har upprepade gånger bett om att vi ska samtala för att hitta denna lösning och jag ber dig än än gång att besvara min vädjan.

Mvh
Anna Skipper”

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Anna SkipperLife

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.