Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Kungaexperternas tystnad

Publicerad: 23 april 2010, 17:07

Hovets före detta informationschef Elisabeth Tarras-Wahlberg värvades som kungaexpert på TV4 inför kronprinsessan Victorias bröllop. Men hon nämner inget om den största mediestormen mot kungahuset någonsin. Hennes blogg har inte uppdaterats sedan den 16 april.


Elisabeth Tarras-Wahlberg. Foto: Resumé.

Elisabeth Tarras-Wahlberg har inte uppmärksammat den senaste tidens nyheter om kungahuset och prinsessan Madeleines och Jonas Bergströms kärlekskris – nyheter som även berör kronprinsessan Victorias bröllop.

Tarras-Wahlberg har inte skrivit någonting om dramat i sin blogg på tv4.se. Det senaste inlägget är daterat den 16 april och har rubriken ”Vulkanutbrottet stoppar kungaparet”.

– Varför hon inte har skrivit får ni fråga henne om, säger Bella Tidblad, ansvarig utgivare på tv4.se.

– Jag vill börja med att säga att jag har inte en blogg, det jag har är en kolumn på TV4 och anledningen till att jag inte valt att kommentera någonting kring den påstådda otroheten är för att jag anser att vi inte har tillräckligt fakta i målet än. Vi har för lite att gå på och varken Madeleine eller Jonas har ännu uttalat sig offentligt heller, säger Elisabeth Tarras-Wahlberg till Resume.se.

Vad tycker du om bevakningen kring Madeleine och Jonas?
– Vår strategi på TV4 är generellt att inte lägga oss i människors privatliv, och jag har som sagt inga kommentarer i den frågan.

Kan inte tystnaden bero på att ni inte vill stöta er med hovet?
– Nej, absolut inte.

TV4:s andra stora kungliga bloggare, Helena Andersson, uppmanar medierna att lämna Madeleine och Jonas ifred:

"Jag skulle helst inte vilja kommentera det som just nu skrivs om prinsessan Madeleine och hennes Jonas Bergström och jag tänker inte spekulera i vad som är sant och inte /.../Jag tycker att vi ska visa äkta omtanke för Madeleine och just lämna henne ifred!", skriver hon i sin blogg.

På Nyhetskanalen.se svarar TV4Nyheternas chef Ann Lagercrantz att anledningen till att kanalen inte rapporterar om den påstådda otroheten är; "för att vi vet inte vad som har hänt. Vi berättar inte heller om otroheter, det är människors privata angelägenheter", säger hon.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.