Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Kvalbragden – rekord för Kanal 5

Publicerad: 18 november 2015, 09:30

Sveriges avancemang till Fotbolls-EM lockade rekordpublik till Kanal 5. Över två miljoner tittare följde bragdmatchen mot Danmark.


Ämnen i artikeln:

Kanal 5Discovery Networks SwedenZlatan IbrahimovićEmir Osmanbegovic

Igår kväll fixade Zlatan Ibrahimovic Sveriges biljett till EM genom sina två mål mot Danmark på Parken I Köpenhamn. För Kanal 5, som sände matchen, finns det miljoner skäl att jubla. Det var nämligen den största publiken någonsin som bänkade sig framför deras sändning.

Under större delen av andra halvlek var det över två miljoner tittare som såg matchen, enligt preliminära siffror från MMS. Som mest var det 2,2 miljoner svenskar som kollade.

Den andra halvleken noterade i genomsnitt en tittartidsandel på 66,2 procent i Kanal 5:s huvudmålgrupp 15-44 år och en rating på 20,8 procent. Därmed slogs kanalens tidigare rekord från 2009, också då när Sverige mötte Danmark.

– Sportslig framgång, en stark sändning - och ett tittarrekord. Det var en magisk kväll i Köpenhamn på många sätt. Det här är ett bevis på sportens betydelse i dagens tv-landskap, säger Emir Osmanbegovic. sportchef på Discovery Networks Sweden och Eurosport i en kommentar.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.