Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Kvällstidningarna in i Apple TV

Publicerad: 2 november 2015, 09:13

Aftonbladet och Expressen i Apple TV.

Foto: Aftonbladet/Expressen

Aftonbladet och Expressen lanserar sina webb-tv-kanaler i Apple TV.


Ämnen i artikeln:

Aftonbladet

Detta görs möjligt genom att Apple TV för första gången erbjuder en inbyggd App Store som ge användarna möjlighet att ladda ner de appar de vill ha till hårdvaran.

I Aftonbladets och Expressens appar kommer tittarna kunna följa livesändningar och de senaste nyhetsinslagen samt alla program som tidningarna erbjuder. Aftonbladet utvecklade sin app internt medan Monterosa hjälpte Expressen.

– Jag har själv privat använt de tidigare versionerna av Apple TV under flera år och efter att ha testat den nya versionen är jag övertygad om att den kommer att få en betydande position i folks vardagsrum, säger Niclas Bergström, produktchef Aftonbladet TV, i en kommentar.

Expressens chefredaktör Thomas Mattsson skriver om tidningens intåg i sin blogg.

”Utvecklingen mot reatidsrapportering på digitala plattformar, och då gärna med rörlig bild, är alltså tydlig. Därför finns Expressen TV numera också på nya Apple TV, som i går började säljas på Apples butiker i Täby och Malmö och som med det nya operativsystemet tvOS förväntas ge en helt ny upplevelse”.

Julia Lundin

Redaktör Resumé Insikt

julia.lundin@resume.se

Ämnen i artikeln:

Aftonbladet

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.