Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

"Kvällstidningarna knackade på vid halv tolv på kvällen"

Publicerad: 12 mars 2011, 21:51

På onsdag är det premiär för resemagasinet Resebyrån i SVT. Programmet kommer att ledas av Olle Palmlöf tillsammans med Hélène Benno. Resume.se har pratat med programledaren inför premiären.


Olle Palmlöf Foto: Andreas Alfredson

Olle Palmlöf slog igenom med radioprogrammet Pippirull tillsammans med bland annat Bobbo Krull och Mårten Andersson. Sedan dess har han hunnit medverka i ett antal TV- och radioproduktioner, både som programledare och som redaktör och producent.

På onsdag är det premiär för Resebyrån som han kommer att leda tillsammans med Hélène Benno.

– Det kommer att vara ett traditionellt reseprogram kan man säga. Fast det här kommer att vara studiobaserat och och handla om lite kortare resor. Det kommer mer att fokusera på prat om resorna, ungefär som när en polare varit ute och rest och man sitter och snackar om resan samtidigt som man kollar på diabilderna, säger Olle Palmlöf.

Sina egna reserfarenheter beskriver han som ganska vanliga och menar att han inte är en särskilt berest kille. Hans roll i studion kommer mer att vara att ställa frågor till de som varit ute och rest.

– Men jag minns att när jag var i Kina så kom det fram en klunga med massa tjejer i 20 årsåldern och hängde runt mig. Jag undrade lite varför men jag hängde hur det än var med dem till något ställe där. De var väldigt angelägna att få bjuda på te av någon anledning, jag gillar inte ens té men jag tänkte att jag dricker väl för att vara snäll liksom. Så jag drack upp téet och när jag gjort det så försvann plötsligt alla de här tjejerna och dörrarna stängdes. In kom några snubbar som såg ut som typ kinesiska maffian och ville ha betalt för téet – motsvarande 500 kronor. Till slut lyckades jag i alla fall pressa ner det där priset till runt 250 kronor. Men det är fortfarande rätt dyrt för en kopp té, säger Olle Palmlöf.

Du dömdes 2005 för rattfylleri och det var en del skriverier kring det där. Hur har det påverkat dig i din yrkesroll?
– Ingenting egentligen. Förutom att det var väldigt intressant att få en liten inblick i hur det är för människor som utsätts för drev. Kvällstidningarna var hemma hos mig och knackade på vid halv tolv på kvällen och det var, rätt intressant.

Vilken typ av medier och program gillar du själv?
– Jag kollar ganska mycket TV, mest SVT. Jag gillar inte TV4 så det försöker jag att titta på så lite som möjligt. Dessutom lyssnar jag extremt mycket på radio. Bloggar tror jag aldrig att jag läst någon.

Annars då, vad händer i helgen?
– I helgen blir det att skriva eftersom jag jobbar dubbelt just nu. Min fru är bortrest också så jag har hand om barnen på egen hand.

Förutom Resebyrån jobbar Olle Palmlöf också som redaktör för Kunskapskanalens En bok – en författare.

Christian Ström

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.