söndag28 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Lägger locket på inför kvalrysaren

Publicerad: 11 mars 2010, 08:00

Ödesmatchen Danmark-Sverige blir ett elddop för Kanal 5:s nya expertkommentator, förre Hammarby-tränaren Tony Gustavsson.
Han uppges kolla mängder av dvd:er –  men han vägrar att berätta om sina minutiösa förberedelser.
– Jag har inga kommentarer, säger han till Resume.se.

Ämnen i artikeln:

Kanal 5TVTv-branschen

MH

Magnus Helander


Tony Gustavsson, tidigare Hammarby-tränare, numera expertkommentator i tv.

Tony Gustavsson som bara gjort en enda match som expertkommentator tidigare – Roma-Fiorentina på Kanal 9 den 20 september –  kastas in i hetluften rejält på lördag då han ska vara bisittare till Tommy Åström under sändningen från Parken i Köpenhamn.

Producenten Johan Cederqvist berättar att Tony Gustavsson förbereder sig minutiöst och inte lämnar något åt slumpen.

Cederqvist sa i gårdagens Sportbladet att Tony Gustavsson ville se tio matcher på dvd, fem med Danmark och fem med Sverige fram till lördag, men att man tonat ner det något.

– Tony vill inte kännas vid att han skulle ha velat ha tio dvd:er, men det blir väldigt mycket tv-tittande. Tony är väldigt ambitiös och förbereder sig som en tränare. De unga fotbollstränarna som Tony, Magnus Haglund  (Elfsborg) och Mikael Stahre (AIK) är väldigt noggranna som tränare och Tony är precis lika väl förberedd i sitt tv-jobb, säger Johan Cerderqvist till Resume.se.

Han betecknar Tony Gustavsson som ett fynd.

– Vi var lite osäkra på om han kunde få ner tränarjargongen till ett språk som fungerar i tv, men det kunde han och han var oerhört bra i sin debut.

När Resume.se når Tony Gustavsson vill han inte svara på några frågor.

Hur känns det inför lördagen?
– Jag har stor respekt för ditt intresse, men jag har inga kommentarer.

Varför?
–  Som sagt, jag har stor respekt för ditt intresse, men jag vill inte ge några kommentarer.

Kanal 5 ställer upp med Peter Henriksson som programledare, Pelle Bäckman är reporter och matchen kommenteras alltså av Tommy Åström och Tony Gustavsson. Pelle Blohm är expert i studion. Flera av dessa, och andra personer bakom kamerorna, jobbande med Kanal 9:s sändning  förra gången Sverige spelade mot Danmark på Parken – den klassiska skandalmatchen med den inspringande skandaldansken.

Avspark 20.00 på lördag. Sändningen börjar 19.15. Under försnacket kommer en Zlatan-intervju att visas. Det är Filip Hammar som mött den svenske Barcelona-stjärnan.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev