Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Lämnar BBC efter skandalerna

Publicerad: 11 januari 2010, 18:30

BBC:s högst betalda programledare, Jonathan Ross, har sagt upp sig. Han har under senaste året varit avstängd efter ett plumpt skämt och fått kritik för sin höga lön.


Ämnen i artikeln:

BBC

Jonathan Ross.

Jonathan Ross är en av public service-bolagets mest kända och populära programledare. Han har en pratshow och ett filmprogram i tv och dessutom en radioshow i BBC:s kanal Radio 2.

Men det senaste året har han varit utsatt för hård kritik. Tillsammans med programledaren Russell Brand lämnade han flera obscena meddelande på skådespelaren Andrew Sachs (mest känd som Manuel i Fawlty Towers) telefonsvarare. Meddelandena handlade om att Russel Brand haft sex med Sachs barnbarn. Både Russel Brand och Radio 2:s chef Lesley Douglas sparkades efter affären. Jonathan Ross stängdes av utan lön.

Jonathan Ross lön på 6 miljoner pund om året har också väckt stor uppståndelse. Idag meddelade Jonathan Ross att han inte kommer att förnya sitt kontrakt med BBC när det går ut i sommar. Han skriver i ett pressmeddelande att det inte har med ekonomi att göra.

Enligt Guardian kommer han knappast att gå sysslolös. Det ska redan finnas erbjudanen från de kommersiella tv-kanalerna i England och från tv-kanaler i USA.

Uppdatering. i Sverige kan man följa Jonathan Ross på kanalen BBC Entertainment. Hans shov kommer att sändas där under hela våren.

Tobias Rydergren

Ämnen i artikeln:

BBC

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.