Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Lämnar Bråkenhielm för nytt toppjobb

Publicerad: 10 januari 2014, 10:02

Claes Leinstedt.

Claes Leinstedt lämnar Anna Bråkenhielms och Bonniers produktionsbolag Scandinavian Studios för jobbet som nordisk kreativ chef på ITV Studios.


Ämnen i artikeln:

Anna BråkenhielmITV StudiosScandinavian Studios

Claes Leinstedt har en lång karriär inom mediabranschen som bland annat producent, vd för FremantleMedia och senast som operativ chef på Scandinavian Studios.

– Jag är väldigt glad och stolt att Claes med sin seniora tv och formatserfarenhet valt att komma till oss på ITV. Claes kommer att vara en mycket viktig kugge i att organisera vårt försäljnings- och utvecklingsarbete i Norden. Hans bakgrund med bland annat sex år på Fremantle kommer vara en stor tillgång. Claes kommer också in i en spännande fas när vi etablerat oss i Norge genom köpen av MediaCircus TV och Drama samt i Finland via köpet av Tarinatalo, säger Hans Engholm, Norden-vd på ITV Studios, i ett pressmeddelande.

ITV Studios Nordic har producerat över 50 tv-serier i Sverige, Danmark, Norge och Finland, bland annat  "Halv åtta hos mig" "The Audience" , "Hell's Kitchen" och "Keep Britain Alive".

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.