Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Lämnar med omedelbar verkan

Publicerad: 8 februari 2010, 14:42

Boxers vd, Per Norman, lämnar Teracom-koncernen med omedelbar verkan. Han ersätts av Christer Fritzon, som även fortsätter som koncernchef för Teracom.


Per Norman

Varför Per Norman får gå så plötsligt vill man inte gå in på. Utan i pressmeddelandet heter det att han som en direkt konsekvens av förändringarna lämnar företaget.
– Vi vill förstärka koncernledningen och hitta samordningseffekter. Och som en konsekvens av detta avgår Per Norman som vd för Boxer, säger Lennart Ivarsson, kommunikationsdirektör på Teracom.

I övrigt vill man inte kommentera mer än det som redan framgår i pressreleasen. Här konstateras bland annat tt konernledningen förstärks med cheferna för de rörelsedrivande bolagen - nätoperatören Teracom samt betal-tv-bolagen, Boxer Sverige, Boxer Danmark och Plus TV Finland.

I pressreleasen menar Teracoms styrelseordförande, Åsa Sundberg, att tillväxten på den svenska betal-tv-marknaden avtar. Man går in i en situation med hårdare konkurrens där det är att viktigt att koncernstrukturen fungerar så effektivt som möjligt.

Koncernchefen Christer Fritzon konstaterar också att Boxer är ett fantastiskt företag som på ett antal år har lyckats bli Sveriges största betal-tv-operatörer samt etablerat verksamhet i två länder, Danmark och Finland. Enligt honom sker kraftiga investeringar på dessa marknader för att skapa en lika framgångsrik verksamhet som i Sverige.

Teracom erbjuder tjänster inom radio, tv och datakom samt inplaceringar och service. Koncernen består av Teracom, Boxer och Plus TV, omsätter 3,4 miljarder kronor och har cirka 600 anställda.
Resumé  har sökt Per Norman.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.