Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Lämnar SVT för att bli museichef

Publicerad: 7 maj 2008, 12:56

Sergei Muchin, programchef för nöje, fakta och kultur på SVT i Göteborg slutar. Den första augusti blir han istället museichef på Jönköpings länsmuseum.


Sergei Muchin lämnar SVT. Foto: SVT

Sergei Muchin har varit chef på SVT de senaste fyra åren.
– Jag är oerhört stolt över alla de program inom Nöje, Fakta och Kultur vi på SVT i Göteborg har bidragit med under den här tiden. Vi har skrivit tv-historia med Doobidoo, matchat fram en ny stark SVT-profil genom Niklas Mat, lyckats både förvalta och utveckla På spårets unika kvaliteter och förnyat den klassiska Helgmålsringningen – och det är ändå bara några exempel, säger han i en kommentar.

SVT tappar en medarbetare med ett brett register. Sergei Muchin har ett förflutet som forskare på Chalmers, där han varit projektledare för högskolans medielab. Han är också en skicklig musiker som belönats med en Grammis för bästa jazzproduktion.

Nästa anhalt blir alltså Jönköpings länsmuseeum.
– Jag förstår att detta var ett oemotståndligt erbjudande och önskar Sergei all lycka till med hans nya uppdrag, säger Gunwi Silander, chef för SVT i Göteborg.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.