Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Lapidus ska rädda Efterlyst

Publicerad: 19 januari 2011, 12:27

”Snabba cash”-författaren Jens Lapidus blir i ett försök att förbättra tittarsiffrorna ny sidekick till Hasse Aro i TV3:s långkörare Efterlyst.


Ämnen i artikeln:

EfterlystJens LapidusTV3

Jens Lapidus. Foto: Emma Jäderström

Jens Lapidus menar att hans roll blir att vara en ”sidekick till en sidekick” i programmet.

– Efterlyst är ett program som har ett ganska uttalat brottsofferperspektiv och jag kommer från ett annat håll som försvarsadvokat. Jag ser det här som en möjlighet att i viss mån förklara hur en försvarare tänker kring frågor om rättssäkerhet, säger han till Expressen.

Förra året ersatte Tommy Lindström den populära Leif GW Persson som expert i programmet. Under hösten visade det sig att det påverkade tittarsiffrorna negativt. Enligt MMS hade de sista fem avsnitten med Leif GW Persson i snitt 604 000 tittare. Motsvarande siffra för de senaste fem programmen med Tommy Lindström var 506 200 tittare, uppger Expressen.

Enligt Hasse Aro, programledare och producent för programmet, är dock tittarskillnaden över hela säsongen bara 11 000 tittare före och efter Leif GW Persson. Till Expressen säger han:

– Tommy stod överst på vår lista när vi skulle ta in en ny expert och på den stod även Jens med. Vi lekte med den här tanken redan då. Det blir jättebra det här tror jag, säger han till Expressen.

Linus Fremin

Ämnen i artikeln:

EfterlystJens LapidusTV3

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.