Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Lars Adaktusson borta från TV8

Publicerad: 11 juni 2010, 13:30

Lars Adaktusson nämndes inte då MTG presenterade TV8:s hösttablå i morse. – Vi är nöjda med programmet, men tittarsiffrorna var för låga för att vi skulle kunna fortsätta på samma sätt, säger presschefen Max Lagerbäck.


Ämnen i artikeln:

Lars AdaktussonTV8

Lars Adaktusson. Foto: Patrik Thalén.

I maj sändes Lars Adaktussons sista program på TV8. Än så länge finns inte något program inplanerat för hösten och Adaktusson, som varit kanalens största profil de senaste åren, nämndes inte ens på dagens presskonferens då MTG informerade om höstens program.

– Han är i allra hösta grad kvar hos oss, men vi håller på att utveckla ett format som ska ge bättre tittarsiffror, säger Max Lagerbäck, presschef för MTG TV.

Räknar ni med att ha ett nytt programformat klart till september?
– Det förefaller högst osannolikt att vi har något klart då. Vi har ju presenterat höstens tablå idag och där är inte programmet med, säger Max Lagerbäck.

Redan under våren genomförde TV8 en större förändring av programmet och införde den så kallade Crossfire-modellen, det vill säga en gäst och ett antal inbjudna tyckare, men det hjälpte alltså inte:
– Jag vet inte vad programmet hade för tittarsiffror i genomsnitt. Jag kan bara konstatera att siffrorna var för låga, säger Max Lagerbäck.

Så när får vi se programmet igen?
– Ingen aning, säger Max Lagerbäck.

Resume.se har sökt Lars Adaktusson. Han värvades från SVT för några år sedan och har miljonlön hos MTG.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Lars AdaktussonTV8

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.