Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Lars Beckung slutar

Publicerad: 10 april 2012, 09:33

Lars Beckung tackar för sig på Kanal 5.

Foto: Andreas Elgstrand.

Kanal 5:s programdirektör Lars Beckung slutar efter fem år. Till Resume.se säger han att han inte har klart med något nytt jobb.


Ämnen i artikeln:

Kanal 5Lars Beckung

– SBS-åren har varit fantastiska. Jag lockas av tanken att sluta när allting känns på topp, säger Lars Beckung i ett pressmeddelande.

Han menar att man nått de mål som sattes upp när han tillträdde tjänsten och att han nu känner att det är läge att gå vidare.

Flera framgångsrika egenproduktioner har gjorts inom ramen för  "den karaktärsdrivna realityn", som Färjan, Ullared och Böda Camping.

Bygg-genren har också gått bra med Kristallen-belönade formatet Arga Snickaren.

Humorproduktioner som Nittileaks och Roast på Berns, samt fysiska gameshows som Vem kan slå Filip & Fredrik och Wipeout är andra produktioner som Beckung vill lyfta fram.

Ullared var det första svenskproducerade programmet i Kanal 5, som sprängde miljonvallen med 1 077 000 tittare hösten 2009.

Beckung säger att Kanal 5 är enda Big 5-kanal som växer och tar andelar i huvudmålgrupen 15-44 år på den svenska tv-marknaden.

– Vi har hittat ett otroligt bra sätt att lagarbeta på Kanal 5. Det känns skönt att sluta i en period där det finns så otroligt bra kompetens på alla områden, säger han i en kommentar.

Jonas Sjögren, vd på SBS TV och landschef för SBS Media Group Sverige:

– Vi hade gärna sett Lars stanna, men står starkt rustade med bra program i tablån och stor kompetens på programavdelningen. De senaste fem åren har Lars och programavdelningen gjort fantastiska resultat. Dessutom har Kanal 9 växt rekordartat och etablerat sig som ett starkt komplement till Kanal 5.

Lars Beckung lämnar sitt uppdrag som programdirektör i juni 2012.

Peter Myhrman, operativ chef (COO) för SBS TV Sverige, går in som tillförordnad programdirektör tills en efterträdare har presenterats.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Kanal 5Lars Beckung

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.