Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Lasse Kronér får inga pengar för sin succé-idé

Publicerad: 16 augusti 2013, 10:34

Foto: SVT

Lasse Kronér skapade med Doobido ett av de framgångsrikaste orginalformaten för SVT. Ändå får han inte ett öre för vidareförsäljningen.


Ämnen i artikeln:

SVT

För åtta år sedan fick Lasse Kronér uppdraget att utforma ett progam för SVT där man bland annat skulle kunna använda klipp ur SVTs arkiv. Resultate blev Doobido, ett av de mest framgångsrika orginalformaten genom tiderna för SVT.

Men trots att SVT sålt formatet vidare till Nya Zeeland, USA och Österrike för miljoner, får Lasse Kronér inga pengar utöver den lön han har när han gör programmet.

– Jag har tillsammans med min redaktion skapat programmet. SVT äger programmet och jag får ju inte något extra för det, säger Lasse Kronér till Expressen. Det är precis som om jag skulle jobba på Volvo. Även om jag har ritat bilen så får jag min lön, jag får ju inte vinsten.

Men Lasse Kronér är inte ledsen över att han inte får någon del av den stora kakan.

– Jag trivs bra med att att få göra det jag vill göra, jag får ju ganska fria händer när det gäller hur programmet ska se ut och göras, säger han till Expressen.

Krister Berntsson

Ämnen i artikeln:

SVT

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.