Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Legender stängs av efter sexistiska kommentarer

Publicerad: 26 januari 2011, 07:13

Brittiska tv-kanalen Sky Sports stängde i helgen av de legendariska fotbollskommentatorerna Andy Gray och Richard Keys efter att de fällde sexistiska kommentarer om en kvinnlig domare. Nu stängs även reportern Andy Burton av efter liknande kommentarer.


Det var i matchen mellan Wolverhampton och Liverpool som Andy Gray och Richard Keys, legendariska kommentatorer sedan 20 år, som fällde sexistiska kommentarer om den kvinnliga linjedomaren Sian Massey, skriver The Guardian.

De sa bland annat att kvinnliga domare inte kan offside-reglerna och att någon ”fucked up big” genom att anställa henne.

Nu har även Sky Sports reporter Andy Burton hamnat i klistret efter att en intervju han gjorde med Andy Gray innan matchen läckte ut på nätet. I den avslöjar Burton för Gray att det är en kvinnlig linjedomare som kommer döma matchen, vilket leder till en diskussion om den kvinnliga domarens förmåga att döma matchen.

Sky Sports har nu valt att stänga av de två legendarerna och reportern på obestämd tid och tv-företaget kallar deras uttalanden för "oacceptabla och oförlåtliga."

Händelsen har nu startat en stor debatt i Storbritannien om sexismen inom fotbollen.

</div>

Linus Fremin

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.