Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Leif GW gör nytt mordprogram

Publicerad: 19 maj 2011, 14:39

Den 6 juli är det premiär för Leif GW Perssons nya tv-program ”Sommarmord”. I programmet besöker han olika städer runt om i Sverige för att kasta nytt ljus över olösta mordgåtor. – Vi börjar i Appojaure, längst upp i landet, och sen kommer vi att arbeta oss neråt, säger Gabriella Moberg Piluso, Leif GW Perssons assistent, till Resume.se.


Ämnen i artikeln:

Leif GW Persson

Leif GW Persson. Foto: Niklas Ahlgren.

”Sommarmord” kommer att sändas i SVT1 och består av sex avsnitt där tittaren får följa Leif GW Perssons resa genom Sverige. Sex olösta mordgåtor kommer att tas upp och analyseras.

– Vi börjar längst upp i landet i Appojaure, med Appojauremorden från 1984, och sen kommer vi att arbeta oss neråt med stopp i bland annat Gävle, Falun, Eskilstuna, Göteborg och eventuellt Stockholm, säger Gabriella Moberg Piluso, Leif GW:s assistent, till Resume.se.

Och fortsätter:

– Inspelningarna kommer ske hela juni och sedan sänds första avsnittet 6 juli. 6 avsnitt blir det allt som allt och de fall som vi kommer att ta upp är någorlunda fastställda, säger hon.

Produktionsbolaget STO-CPH, som även producerar "Veckans brott", ligger bakom "Sommarmord".

Resume.se har sökt Leif GW Persson.

Malin Carlehäll

Ämnen i artikeln:

Leif GW Persson

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.