Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Leif GW: "SVT måste börja leta efter en vikarie"

Publicerad: 20 februari 2013, 12:49

Leif GW Persson

Leif GW Persson är nöjd med tittarsiffrorna för Veckans brott, men vill att SVT börjar leta efter en vikarie.


Ämnen i artikeln:

EfterlystVeckans Brott

– Det var ju roligt att vi slog rekord i går, men jag trodde faktisk att  vi hade varit uppe på de där siffrorna tidigare, säger Leif GW Persson apropå gårdagens topp på 1 340 000 tittare. Vi har ju dubbelt så många  tittare som Uppdrag granskning och tio gånger så många som ett ordinärt  kulturprogram.

Många tittare hade förhoppningar om att få se  honom öppna kuvertet med lösningen på boskapsstölden i Katrineholm i  går, men någon upplösning av fallet blev det inte.

– Jag är inte  orolig för mitt kuvert, säger Leif GW Persson. Jag vet i detalj hur det  hela gått till. Men eftersom åklagaren står i begrepp att väcka åtal kan  jag ju inte föregripa rättsprocessen. Det vore i strid med SVTs  programavtal med staten och det finns ingen anledning för mig att ge  ansvarige utgivaren en hjärtattack. Camilla Kvartoft vet vad som står i  kuvertet, så jag är inte orolig för att bli anklagad för fusk.

Nästa vecka ska Veckans brott bland annat ta upp mordet på Olof Palme. Förväntar du dig ett nytt tittarrekord då?

– Jag kan inte säga något om det. Men det är ett jävligt stort intresse för mordet på Palme.

Veckans  brott är nu inne på sin sjätte säsong och en sjunde är redan inplanerad  och även om Leif GW Persson trivs väldigt väl med programmet, vill han  att SVT skaffar fram en ersättare.

– Jag blir 68 år snart och det  är lite si och så med orke, säger han. Jag har sagt åt SVT att de måste  börja leta efter en vikarie om jag skulle bli sjuk, men de slår bara  ifrån sig. Programidén är så bra att det vore synd att inte kunna sända  bara för att jag inte skulle kunna vara med någon gång.

–  Programmet skulle kunna sändas utan mig. Att det fungerar så bra mellan  mig och Camilla Kvartoft är bara en bonus, så att säga.

Som stöd för att programmet skulle klara sig utan honom tar han sitt gamla program Efterlyst.

– När jag slutade hade Efterlyst 700 000 tittare, första säsongen utan mig halverades siffrorna, men nu är dom uppe på mellan 400 och 500 000 tittare. Men dom har ju skärpt till sig och tagit efter Veckans brott å andra sidan.

Krister Berntsson

Ämnen i artikeln:

EfterlystVeckans Brott

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.