Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Leijnegards dröm: Foppa

Publicerad: 14 januari 2009, 14:08

”Mästarnas mästare” hade 1,5 miljoner tittare i första avsnittet i går. En dundersuccé – och nu vill programledaren Micke Leijnegard se en andra vända av serien. – Drömdeltagaren då vore Peter ”Foppa” Forsberg, säger Leijnegard till Resume.se.


Micke Leijnegard. Foto: Resumé.

När Micke Leijnegard, programledare för ”Mästarnas mästare”, kom till jobbet på SVT i dag fick han ryggdunk på ryggdunk av kollegerna.

Första avsnittet av serien där elva svenska idrottsmästare som avslutat sina karriärer tävlar om titeln ”Mästarnas mästare” lockade 1,5 miljoner tittare – därmed var programmet det mest sedda i går.

– Programmet har stor kapacitet, men det här hade jag inte vågat tro. Jag hade tippat på 900 000 tittare. Konkurrensen var hård från ”Rakt på med K-G Bergström” och ”Bygglov”, säger Micke Leijnegard.

– När jag kom in på SVT i dag kom K-G Bergström fram och erkände sig besegrad, ha ha.

Deltagarna i Mästarnas mästare är Ara Abrahamian, Per Elofsson, Pelle Fosshaug, Susanne Gunnarsson, Anders Gärderud, Emma Igelström, Erica Johansson,    Peter "Peja" Lindholm, Malin Moström, Tomas Wassberg och Emelie Öhrstig.

Deltagarna var i Spanien i 23 dagar för inspelningarna och för många var det knepigt att vara borta så länge.

– Många har velat vara med men det har varit svårt för alla att ta sig loss, säger Micke Leinjegard.

SVT fick några nej från stora idrottsprofiler, men de kan få chansen i en ny omgång om något år.

Micke Leijnegard talar nämligen redan om en andra säsong av konceptet, och då hoppas han kunna locka nya storstjärnor som slutat som aktiva.

– Jag vill inte prata om succé förrän jag sett siffrorna för andra avsnittet. Men om det blir succé finns inget som hindrar att köra en andra vända.

Drömdeltagare?

– Foppa vore kul om han då har lagt skridskorna på hyllan.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.