Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Lejonroos advokat: Medias dom viktigare än domstolens

Publicerad: 3 juni 2008, 08:29

Erica Lejonroos advokat Svante Thorsell säger till Resume.se att domen var väntad. Ändå är hans klient nöjd med utgången.
– Det var viktigt att få saken framlagt för domstolen. Massmedias dom över TV4:s inslag har varit enhällig. Många gånger är den viktigare än domstolens, säger han till Resume.se.


– Hon är inte överraskad för hon vet om att det bara är i tio procent av tryckfrihetsmålen som medieföretaget faller.

Det säger Erica Lejonroos advokat Svante Thorsell när Resume.se når honom strax efter att TV4 friats för inslaget man sände om Sundbybergspolitikern. Erica Lejonroos ska betala TV4:s rättegångskostnader på 85 000 kronor – sannolikt har processen kostat kanalen betydligt mer – men Svante Thorsell avstår från att fakturera Lejonroos. Han tycker att det är ett viktigt mål och gör det ideellt.

Erica Lejonroos är trots domslutet en vinnare, menar Svante Thorsell, som inte mäter framgång på samma sätt som de flesta av hans kolleger.

– Det var viktigt att få saken framlagt för domstolen. Massmedias dom över TV4:s inslag har varit enhällig. Den kritik som en enig massmediakår har visat över TV4:s inslag är mycket värdefull för henne, säger Thorsell.

– Den agenda jag tyvärr har är att domstolarnas dom är den avgörande, det vill vi jurister tro. Men jag tror faktiskt att medias dom många gånger är viktigare, säger Svante Thorsell.

Erica Lejonroos arbetar i dag på moderaternas riksdagskansli. Hon har nått vägs ände med målet mot TV4 i och med dagens förlust. Tryckfrihetsmål kan inte överklagas.

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.