Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

"Lelle" Modig lämnar TV4 efter 23 år

Publicerad: 22 maj 2013, 20:43

Lennart "Lelle" Modig mottar Resumés Guldkrattan år 2011

Foto: Andreas Elgstrand

Lennart "Lelle" Modig har varit en del av TV4 sedan starten 1990. Nu tackar kanalens mångsidige reporter för sig. Bröllopet mellan Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill i juni blir sannolikt hans sista sändning.


Ämnen i artikeln:

GuldkrattanNyhetsbolagetTV4

Den senaste tiden har flera trotjänare lämnat TV4-huset. Bland dem sportankaret Peter "Peppe" Eng som gick i pension i december förra året och Lennart Ekdal som sade upp sig efter en strid om kanalens inriktning.

Lennart "Lelle" Modig är det senaste välbekanta ansiktet som gör sorti. Den mångfacetterade reportern som jobbat på TV4 i 23 år och kanske mest gjort sig känd för sina direktrapporteringar i Nyhetsmorgon planerar att göra sin sista sändning under prinsessbröllopet den 8 juni.

Det framgår av en intervju med "Lelle" Modig på TV4:s intranät som Resumé har tagit del av.

– Det är ett beslut som har växt fram hos mig och det har inte varit ett lätt val. Jag älskar verkligen mitt jobb på Nyhetsbolaget och Nyhetsmorgon, men jag känner själv att det är dags nu, säger han.

I intervjun berättar den rutinerade reportern att han kommer att sakna kollegorna, snacket på redaktionen och möten med människor ute på fältet.

– Jag tycker att jag slutar på topp nu och det känns verkligen bra. För några år sedan fick jag möjligheten att skapa lite av min egen nisch på fyran och sedan dess har jag blivit lite av en profil för kanalen och Nyhetsmorgon. Det är jag stolt över, säger "Lelle" Modig som mottog Resumés journalistpris Guldkrattan 2011.

Nu när han går i pension hoppas "Lelle" Modig kunna ägna mer tid åt motion, mekande med bilen, fågelskådning och passning av barnbarnen. Men han stänger inte dörren för en comeback helt och hållet.

– Jag har många intressen att dyka djupare i. Men vem vet. Kanske kommer jag snart och knackar på igen.

De två minnen som lever starkast kvar hos "Lelle Modig" från åren på TV4 är dels ett nationellt trauma

– Dels var när jag i september 1994 flög ut över stormande hav efter Estonia hade förlist. Vi hamnade mitt i allt och bärgade till och med kroppar ur vattnet medan vi var ute den där natten och morgonen. Det var verkligen en hemsk och omskakande upplevelse som jag aldrig glömmer.

Men också en nationell eufori:

– Sen är det en helt annan sorts minne när jag var reporter nere i Tyskland under VM 2006. Sverige mötte Paraguay i, för båda lagen, en helt avgörande match. Av de över 70.000 på plats på Olympiastadion var säkert 50.000 svenskar och när Sverige gjorde mål i sista matchminuten så exploderade hela arenan i jubel och glädje. Det var helt fantastiskt att se alla glada, skrikande och dansande människor och kanske också mitt enklaste intervjutillfälle. Det var bara att hålla fram micken.

Ämnen i artikeln:

GuldkrattanNyhetsbolagetTV4

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.