Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Lena Dunham: ”Jag vet inte om jag vill skådespela mer”

Publicerad: 14 mars 2014, 14:56

Lena Dunham.

Foto: David Shankbone / Wikimedia Commons.

I en kommande intervju med magasinet Glamour säger Girls-skaparen Lena Dunham att hon är lättad de dagar hon slipper skådespela.


Ämnen i artikeln:

GirlsLena Dunham

Den 27-åriga Golden Globe-vinnaren skapade, skriver, regisserar och skådespelar i HBO-serien Girls. Just nu visas säsong tre i USA.  

Både i serien Girls och i hennes film Tiny Furniture spelar hon själv huvudrollen. Nu kan det alltså bli ett slut på det, uppger magasinet Glamour.

Till magasinet ska stjärnan ha sagt att hon inte vet om hon vill skådespela mer, att hon alltid är lättad de dagar hon slipper skådespela och att hon hellre ger roller till andra kvinnor än är den kvinnan som får rollen.  

Girls är bara ett av många projekt Lena Dunham har på gång. Hon ska också skriva manus till serieklassikern Acke. I oktober kommer hennes bok "Not that kind of girl".

Lena Dunham var en av talarna på musik- och kommunikationsfestivalen SXSW, där hon sa att hon försöker förändra förutsättningarna för kvinnor i Hollywood.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Ämnen i artikeln:

GirlsLena Dunham

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.