Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Lena Glaser ny programdirektör på SVT

Publicerad: 11 oktober 2012, 14:15

Lena Glaser.

Foto: SVT.

SVTi:s chef Lena Glaser tillträder vid årsskiftet en nyinrättad tjänst som programdirektör för interaktivt utbud och interaktiva plattformar på SVT.


Ämnen i artikeln:

Lena GlaserSVT

Webben är i dag en central del av SVT:s verksamhet och dess interaktiva  utbud växer sig större för varje år

– Mycket tack vare SVTi s  strategiska tänkande och proffsiga leveranser är SVT idag en betydande  aktör också i den digitala världen. Det är vi som lärt svenska folket  att använda sig av Play-tjänster och det är vi som satt ribban för hur  en sådan tjänst ska fungera. Och vi ska ta den positionen även i  fortsättningen: att vara den som alla vill ha med, som alla vill härma,  säger SVT:s vd Eva Hamilton i en kommentar.

Nu tar man ett steg för att  ”skala upp” sin interaktiva verksamhet, öka kunnandet i hela företaget  och integrera beställningar och produktion av interaktiva tjänster och  program i hela organisationen, enligt Eva Hamilton.

Ansvarig för det arbetet blir nu Lena Glaser, som kom till SVT 2001 och  har varit divisionschef för SVTi sedan september 2002. Som  programdirektör kommer hon att arbeta med strategier för det interaktiva  utbudet och en vidareutveckling av beställarprocessen.

– Det ska bli  roligt att fokusera på strategiarbetet och vidareutveckla  beställarprocessen för det interaktiva utbudet. Samtidigt är det tråkigt  att inte längre vara chef för SVTi, en organisation som har utvecklat  fantastiska saker under många år, säger Lena Glaser.

Linus Fremin

Ämnen i artikeln:

Lena GlaserSVT

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.