Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Lennart Ekdal till Aftonbladet

Publicerad: 25 mars 2013, 07:58

Lennart Ekdal

Foto: Pressbild: TV4

För några veckor sedan stod det klart att Lennart Ekdal lämnar TV4 där han varit med sedan starten 1990. Nu går han till Aftonbladet TV. I höst kommer han att leda programmet "Brottscentralen". Han kommer även att jobba för Handelsbanken TV.


Ämnen i artikeln:

AftonbladetLennart Ekdal

Lennart Ekdahl var med när TV4 lanserades 1990. I höst kommer Lennart Ekdahl att vara en av programledarna för Aftonbladets direktsända kvällsprogram. De senaste åren har både Aftonbladet och Expressen byggt upp sina tv-satsningar. För AFtonbladets del kommer att man att satsa på utökad daglig krimbevakning. Lennart Ekdal kommer att leda "Brottscentralen.

– Alla projekt som har pionjärkänsla är jättekul. Det som genomsyrar allt är en entusiasm och förväntan och viljan att skriva historia, det är svårslaget, säger Lennart Ekdal till Aftonbladet.

Under tiden på TV4 har Lennart Ekdal varit programledare för bland annat ”Kalla fakta”, debattprogram och valdebatter. Nu kommer han att leda ett program som fokuserar på kriminaljournalistik.

– Kriminaljournalistik är fascinerande och det är en central del i samhället på alla möjliga vis. Det är ett spännande område som vi ska skildra. Jag hoppas att vi kan göra dagliga tv-reportage i ett program med fältkänsla, där jag kan utnyttja allt jag har, säger Lennart Ekdal.

Lennart Ekdal lämnade TV4 efter en öppen konflikt med ledningen som tog sin början när man valde att flytta tablåtiden för "Kalla fakta"

– Det jag vände mig emot var bristen på en journalistisk vilja och publicistisk idé. Och jag tror inte att jag kan beskylla Aftonbladet för det, säger Lennart Ekdal till Aftonbladet.

Vid sidan av Aftonbladet TV kommer Lennart Ekdal även att vara programledare för ett magasin i Handelsbanken TV.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

AftonbladetLennart Ekdal

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.