Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Linjär-tv lever – här är beviset

Publicerad: 20 oktober 2014, 08:25

Känslosam Ola Salo i ”Så mycket bättre”

Foto: TV4.

Trots domedagsprofetiorna. Gammal hederlig linjär tablå-tv lever. I helgen slog TV4:s ”Så mycket bättre” tittarrekord.


Ämnen i artikeln:

Så mycket bättreTV4

Trots den rasande snabba digitala utvecklingen och ändrade tittarvanor kan linjär-tv fortfarande i allra högsta grad samla svenska folket.

2 245 000 tittare såg Ola Salos dag i säsongspremiären av ”Så mycket bättre” i lördags, enligt preliminära mätningar från MMS, uppger TV4. Ratingen i huvudmålgruppen 12-59 var 23,2 procent och tittartidsandelen var 61,6 procent.

Det är den högsta tittarsiffran för ett avsnitt som det populära programmet haft i sin femåriga historia.

Även fredagskvällens "Hellenius hörna" lockade storpublik, med  prins Carl Philip som gäst. Programmet lockade 1 535 000 tittare och var extra populärt bland kvinnor i målgruppen 15-44.

Martin Nygren, exekutiv producent för Så mycket bättr, är nöjd med att kunna leverera så fina siffror med tanke på att linjär-tv tappar.

– Det här är ju inte live och inget sportevenemang heller. Det är klippt, redigerat och inspelat sedan länge. men vi har ändå lyckats fantastiskt bra att samla en stor publik en lördagkväll. Det visar att det kommer att finnas program i linjär-tv som kan locka en väldigt stor publik. Det här är också ett program som man gärna vill se tillsammans. Det här överträffade våra förväntningar.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Så mycket bättreTV4

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.