Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Lotta närmar sig Allsången

Publicerad: 28 juli 2010, 09:51

Allsången sågs av 1,2 miljoner tv-tittare igår. Gapet på 452 000 tittare ned till måndagens Lotta på Liseberg är det minsta i år.


Ämnen i artikeln:

Allsång på SkansenSVTTV4Lotta på Liseberg

Lotta Engberg knappar in på allsångskonkurrenten. Foto: Stefan Karlberg.

Stämningen i SVT-lägret och TV4-lägret är inte densamma.

– Vi är skitglada över våra siffror, det känns helt fantastiskt, säger Tora Heckscher, Lotta på Lisebergs exekutiva producent.

– Den är en tråkig tendens att det går bakåt hela tiden, säger Gunilla Nilars, projektledare för Allsång på Skansen.

Allsång på Skansen nådde en ny bottennotering den här säsongen med sina 1,2 miljoner tittare igår. Även Lotta på Liseberg, som hade 779 000 tittare, tappade något gentemot årets toppnotering. Men medan Lottas siffror har varit lite upp och ned, har Allsången stadigt tappat under de senaste tre veckorna. Därför är nu avståndet mellan de båda programmen rekordlitet – 452 000 enligt MMS.

– juni månad brukar innebära ett lägre tittande, så vi får avvakta till augusti och se om tittarna kommer tillbaka då, säger Gunilla Nilars.

Men inget av de båda lägren ser sig som konkurrenter till varandra.

– Den inbördes kampen är inte avgörande, utan det är andra omständigheter som ligger bakom. Lotta tar inte våra tittare, säger Gunilla Nilars.

– Det är inte jätteviktigt för oss att gå om dem. Vi riktar oss till olika publiker och jag tycker verkligen att Lotta har lyckats nå ut till vår målgrupp, säger Tora Heckscher.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.