Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

"Lottningen ser jättebra ut"

Publicerad: 6 december 2007, 11:47

TV4-sportens chef Hans Pekkari är nöjd med Sveriges EM-lottning. – Det ser jättebra ut säger han. TV4:s kanaler sänder turneringens samtliga 31 matcher.


Chippen in action. Foto: Scanpix.

TV4:s förberedelser inför EM intensifieras. Sportchefen Hans Pekkari och fotbollschefen Per Nunstedt bevittnade EM-lottningen på plats i Luzern i går och i dag befinner de sig i Zürich för ”World broadcaster meeting” där detaljerna inför sommarens sändningar diskuteras.

Spanien, Ryssland och Grekland blev Sveriges gruppmotståndare och det är inget som Hans Pekkari har något emot.

– Jag tycker att det är bra att det spelas ett antal matcher innan Sverige kommer in, på så sätt lever turneringen väldigt länge för Sverige, säger Hans Pekkari, som tror att Sverige har chans att besegra all lag i gruppen.

Vad säger du om lagen i Sveriges grupp?
– Det är kul med Spanien, de var ju motståndare även i kvalet och eftersom TV4 sänder La Liga finns det  en hög igenkänningsfaktor. Sedan är det kul med två lag (Grekland och Ryssland) som vi inte vet lika mycket om.

En överenskommelse med Canal Digital innebär att TV4 sänder alla matcher i EM – 31 stycken. I gruppspelets avslutning kommer matcher att visas parallellt i TV4 och TV4 Sport vid fyra tillfällen.

Matcherna i gruppspelet startar 18.00 och 20.45. Från och med kvartsfinalerna sänds samtliga matcher 20.45.

Enligt Hans Pekkari är faciliteterna för kanalerna mycket goda i arrangörsländerna Österrike och Schweiz.

– Det kommer säkert att bli ett utmärkt mästerskap. Det enda negativa är arenornas storlek. De är alla ganska små och det gör att inte så många svenska supportrar kan få plats, säger  Pekkari.

EM kommer att sätta sin prägel på hela TV4, inte bara sportprogrammen, enligt Hans Pekkari.  Det blir magasinsprogram, inslag i Nyhetsmorgon, och så vidare.

– Planeringen är i full gång, säger Pekkari.

Hur långt går Sverige?
– Jag tror att det finns en bra chans att gå vidare från gruppen och sedan, för att använda en sliten klyscha, kan allt hända.

TV4:s trupp med kommentatorer och experter är inte spikad än och det lär dröja ytterligare ett tag innan kanalen presenterar sin laguppställning.

Fotnot: 460 000 tittare såg EM-lottningen från Luzern i TV4. EM spelas 7-29 juni. Canal Digital kommer att sända samtliga matcher i HDTV-format.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.