Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

"Lugnare i år än förr"

Publicerad: 25 augusti 2010, 12:14

Inspelningarna av Fångarna på fortet har beskrivits som ”fylleslag” i kvällspressen. Men det är inget som Gunde Svan märkte av.


Ämnen i artikeln:

Fångarna på fortetGunde SvanTV4

Gunde Svan. Foto: Linus Hallsénius/TV4.

– Jag blev väldigt överraskad när jag hörde om det, säger Gunde Svan till Resume.se.

Han menar att han inte märkte av fyllerierna som enligt uppgifter förekom i samband med inspelningarna. Bland annat missade Peter Gustafsson från ”Bonde söker fru” och Tobias Karlsson från ”Let’s Dance” sitt plan hem på grund av drickandet.

Även den forne höjdhopparen Patrik Sjöberg berättar för Expressen hur deltagare var nära att kräkas på grund av bakfyllan från nätternas spritfester.

Men programledaren och Fångarna på fortet-veteranen Gunde Svan hävdar alltså att han inte upplevde inspelningarna på samma sätt.

– Det var inget som jag märkte av i alla fall. Jag tycker att det gick lugnare till i år än förr, säger han.

Det har också skrivits om valet av sändningstider för programmet. Beslutet att sända de tre första programmen så pass tätt inpå varandra har också kritiserats av Gunde Svan själv. Hans vilja var att som tidigare visa programmet på fredagskvällarna.

– Jag har svårt att smälta det, sa han till Aftonbladet

Men de båda första programmen har nu setts av drygt 1,7 miljoner tittare enligt MMS. Gårdagens program överträffade till och med premiärens siffra.

– Jag blev förvånad när jag hörde siffrorna. TV4 har haft en idé som jag hade synpunkter på. Men den har visat sig fungera väldigt bra. Jag trodde aldrig att vi skulle komma upp på de här nivåerna, säger Gunde Svan.

Hur ser dina planer ut för framtiden. Blir det mer tv framöver?

– Det kan jag inte uttala mig om. Jag har inget konkret att berätta där. Men det känns mycket bättre nu än förr om åren. Mer avslappnat.

Så du utesluter alltså inte att vi får se mer av dig i rutan?

– Hehe, nej det gör jag inte, säger han.

Förutom Fångarna på fortet kommer Gunde Svan att medverka i ett avsnitt av ”Berg flyttar in” som sänds nu i höst.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.