Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Lundin tappar Barnaby ökar

Publicerad: 1 juli 2009, 11:45

Premiären lockade 1 953 000. Igår tappade Allsång på Skanansen nästan 200 000 tittare. Morden i Midsummer ökade däremot jämfört med premiären.


Ämnen i artikeln:

SVT

John Nettles och Anders Lundin. Foto: All3media/Carl-Johan Söder/SVT. Bilden är ett montage

I förra veckan var det premiär för två av SVT:s största publikdragare under sommaren: Allsång på Skansen med programledaren Anders Lundin och Morden i Midsomer med John Nettles som Tom Barnaby i Morden i Midsomer.

Premiären av Allsång på Skansen nådde nästan två miljoner tittare. Sämre än tidigare år, men både strålande väder och konkurrens från en svensk U21-landskamp kan förklara den svaga starten.

Men igår tappade programmet ytterligare nästan 200 000 tittare och stannade på 1 769 000 tittare. Allsången följdes av Morden i Midsomer som däremot ökade sin publik. Premiären av serien sågs av drygt 1,5 miljoner. Igår var tittandet över 1,7 miljoner.

I år utmanar TV4 Anders Lundin med allsång med Lotta Engberg på Liseberg. Även hon tappade dock tittare i måndags. Från runt 1,2 miljoner till knappt en miljon.

Tobias Rydergren

Ämnen i artikeln:

SVT

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.