Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Lyft för Svenska Hjältar

Publicerad: 15 december 2010, 10:20

Svenska Hjältar gick för andra året i rad i TV4 igår. Och det gick bättre än i fjol. Programmet hade 970 000 tittare och en rating på 18,6 i målgruppen 12-59 år.


Ämnen i artikeln:

TV4Aftonbladet

Temat godhet passar bra som en ljusglimt i mörkret mitt i all oro över terrorbombningen i Stockholm.

Svenska vardagshjältar utsågs i TV4 för andra året i rad i samarbete med Aftonbladet igår.

970 000 tittare såg hur svenska hjältar från hela vårt avlånga land hjälpt sina medmänniskor och belönades för detta på Cirkus i Stockholm. Ratingen i målgruppen 12-59 år låg på 18,6.

Galans höjdpunkt kom då 75-åriga Bertil Johansson fick ta emot priset för årets livsgärning på grund av han vigt sitt liv åt att hjälpa funktionshindrade.

Övriga pristagare var Sanna Nerstrand, som räddat två små flickor från att drunkna, Alexandra Andersson som drabbats av meningokockinfektion och fått amputera händer och fötter men ändå inte gett upp.

Agneta Josefsson, som räddade livet på en äldre kvinna som ramlat i sitt hem och inte dykt upp i närliggande spelbutiken på tre dygn, Isak Hardo som räddade livet på en flicka som höll på att strypas på Medborgarplatsen i Stockholm och Sussi Jansson som förlorat sina två döttrar i tsunamin i Thailand och vigt sitt liv åt att hjälpa utsatta thailändska barn.

Svenska Hjältar hade 840 000 tittare och en rating på 17,5 förra året.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

TV4Aftonbladet

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.