tisdag7 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Magine får start over-rättigheter till SVT-program

Publicerad: 31 januari 2014, 14:04

Nytt avtal gör det möjligt att pausa och spola i SVT:s utbud

Magine lanserar idag en ny funktion i sin tjänst för alla SVT:s kanaler. Alla användare kommer att kunna starta om pausa och att spela fram och tillbaka i programmen när sändningen väl börjat.

Ämnen i artikeln:

MagineSVT

KB

Krister Berntsson


– Det betyder mycket för oss att vi nu kan erbjuda våra användare start over på SVT:s alla kanaler, säger Alexander Jamal, Sverigechef på Magine. Vi vet att våra användare använder omstartsfunktionen flitigt redan idag i alla de kanaler som möjliggör det. Det känns kul att nu även kunna lägga till SVT:s kanaler i den servicen.

Funktionen görs möjlig genom ett avtal med Copyswede, som företräder rättighetsinnehavarna, och innebär att upphovsmännen får närmare dubbelt så mycket betalt från tittande på Magines plattform.

– Det känns oerhört roligt att kunna presentera nya lösningar med avtalsvillkor anpassade för marknadens behov. Vi har haft en mycket konstruktiv dialog där Magine varit angelägna om att erbjuda rättighetshavarna en rimlig ersättning även för dessa nya nyttjanden, säger Copyswedes vd Mattias Åkerlind.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev