fredag3 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Magine förvärvar Plejmo

Publicerad: 14 september 2015, 13:29

Magine TV köper tillgångarna i film2home AB som driver den svenska filmtjänsten Plejmo, den största lokala oberoende streamingtjänsten för filmer i Norden.

Ämnen i artikeln:

MagineTv-branschen

Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


Plejmo erbjuder streamade filmer i rättighetsfönstret Transaktionsbaserad Video (TVOD), det vill säga filmer som släpps strax efter biovisning och före det så kallade SVOD-fönstret - med prenumerationstjänster som Netflix.

– Vår bedömning är att streamingtjänster som Plejmo haft det tufft som en oberoende lokal spelare, men i rätt sammanhang och på en internationell platform finns helt andra möjligheter. Därför såg vi detta som en bra möjlighet för både Plejmo och Magine, säger Ambuj Goyal, vd på Magine TV i ett pressmeddelande.

Ambuj Goyal anser att det är ett naturligt steg för Magine TV att komplettera sitt kanalutbud med en TVOD-tjänst som erbjuder film och serier. Nuvarande Plejmoanvändare kommer att kunna använda tjänsten som tidigare, och Plejmo kommer också i fortsättningen driftas av existerande Plejmo-team under ledning av Ulrika Lindwall.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev