Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Magine förvärvar Plejmo

Publicerad: 14 september 2015, 13:29

Magine TV köper tillgångarna i film2home AB som driver den svenska filmtjänsten Plejmo, den största lokala oberoende streamingtjänsten för filmer i Norden.


Ämnen i artikeln:

MagineTv-branschen

Plejmo erbjuder streamade filmer i rättighetsfönstret Transaktionsbaserad Video (TVOD), det vill säga filmer som släpps strax efter biovisning och före det så kallade SVOD-fönstret - med prenumerationstjänster som Netflix.

– Vår bedömning är att streamingtjänster som Plejmo haft det tufft som en oberoende lokal spelare, men i rätt sammanhang och på en internationell platform finns helt andra möjligheter. Därför såg vi detta som en bra möjlighet för både Plejmo och Magine, säger Ambuj Goyal, vd på Magine TV i ett pressmeddelande.

Ambuj Goyal anser att det är ett naturligt steg för Magine TV att komplettera sitt kanalutbud med en TVOD-tjänst som erbjuder film och serier. Nuvarande Plejmoanvändare kommer att kunna använda tjänsten som tidigare, och Plejmo kommer också i fortsättningen driftas av existerande Plejmo-team under ledning av Ulrika Lindwall.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

MagineTv-branschen

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.