tisdag7 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Magine nylanseras i Sverige

Publicerad: 29 maj 2015, 11:21

Foto: Skärmdump från magine.com

Det svenska tv-bolaget Magine har ändrat sin affärsmodell och står nu inför en nylansering i Sverige. I samband med lanseringen har bolaget tagit in 105 miljoner kronor i riskkapital – investeringar som främst kommer användas i bolagets internationella satsningar.

Ämnen i artikeln:

Magine

SS

Susanna Sköld


Magine erbjuder en steamingtjänst där användarna kan titta på en mängd internationella tv-kanaler online. Inför nylanseringen har man tagit in 105 miljoner i riskkapital, bland annat från den argenstiske oljemagnaten Alejandro Bulgheroni, uppger Breakit.

Bolagets nya affärsmodell går ut på att låta användarna bygga sin egen mix av kanaler istället för att, som tidigare, erbjuda redan färdiga kanalpaket.

– Den nya tjänsten gör det möjligt att välja bara precis de kanaler du verkligen vill se i stället för ett färdigt paket. Det har skapat ett nytt intresse för tjänsten i Sverige, säger bolagets ordförande Kamal Bherwani till Breakit.

Han uppger även att målet är att Magine ska bli en global tjänst. Bolaget finns redan på den tyska marknaden och kommer under 2015 att gå in i ytterligare ett par länder, både i Europa och i andra världsdelar.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev