Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Magine nylanseras i Sverige

Publicerad: 29 maj 2015, 11:21

Foto: Skärmdump från magine.com

Det svenska tv-bolaget Magine har ändrat sin affärsmodell och står nu inför en nylansering i Sverige. I samband med lanseringen har bolaget tagit in 105 miljoner kronor i riskkapital – investeringar som främst kommer användas i bolagets internationella satsningar.


Ämnen i artikeln:

Magine

Magine erbjuder en steamingtjänst där användarna kan titta på en mängd internationella tv-kanaler online. Inför nylanseringen har man tagit in 105 miljoner i riskkapital, bland annat från den argenstiske oljemagnaten Alejandro Bulgheroni, uppger Breakit.

Bolagets nya affärsmodell går ut på att låta användarna bygga sin egen mix av kanaler istället för att, som tidigare, erbjuda redan färdiga kanalpaket.

– Den nya tjänsten gör det möjligt att välja bara precis de kanaler du verkligen vill se i stället för ett färdigt paket. Det har skapat ett nytt intresse för tjänsten i Sverige, säger bolagets ordförande Kamal Bherwani till Breakit.

Han uppger även att målet är att Magine ska bli en global tjänst. Bolaget finns redan på den tyska marknaden och kommer under 2015 att gå in i ytterligare ett par länder, både i Europa och i andra världsdelar.

Susanna Sköld

Ämnen i artikeln:

Magine

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.