Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Magplask för Kändishoppet

Publicerad: 10 april 2013, 07:56

UPPDATERAD Finalen i TV3-satsningen Kändishoppet avgjordes igår, tisdag. Tobbe Blom kan inte bara trolla, utan vann också finalen. Om tisdagen var en bra dag för Tobbe Blom så var det inte det för TV3. Finalen sågs endast av 386 000 tittare, vilket var ett rejält ras och gav en rating på 3,1 i målgruppen 15-49 år.


Ämnen i artikeln:

KändishoppetGlenn HysénDominika Peczynski

TV3 har satsat stort på programmet Kändishoppet där alltifrån den  gamle fotbollsstjärnan Glenn Hysén till Army of Lovers-sångaren Dominika  Pezcynksi har tävlat om att hoppa från trampolin.

TV3 har bland  annat haft omfattande utomhuskampanjer och även folierat gallerier för  att skapa en känsla av hur det känns att stå där högst uppe på  trampolin.

Programmet har dock haft en dalande utveckling. Premiären  hade 461 000 tittare, därefter hade man 434 000 tittare, 421 000  tittare och vid gårdagens final, som borde ha lockat flest tittare, blev  det ett riktigt magplask för TV3 med 386 000 tittare.

Kändishoppet hade från början åtta hoppare, men överst på prispallen hamnade till slut Tobbe Blom alias Tobbe Trollkarl.

Kändishoppet spelas in i Gustavsvikbadet i Örebro och programmet leds av Adam Alsing och Carin da Silva.

MTG TV:s programdirektör, Fredrik Lundberg, är ändå nöjd med programmet trots sjunkande tittarsiffror. Inte minst för att söndagarnas repriser har dragit till sig barnfamiljer - programmet hade 189 000 tittare vid den senaste reprisen.
– MTG TV var igår största kommersiella kanalhus och både Kändishoppet och Patrik möter bidrog till det. Även om Kändishoppet gick ner lite i rating så bibehöll programmet bra andelar, säger Fredrik Lundberg i en kommentar.

Så här beskrev TV3 förväntningarna inför finalen:
"I sista avsnittet nollställs poängen och de fyra finaliserna börjar om från noll. Det finns med andra ord inga utrymmen för magplask."

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.