Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Makaber tv-skandal i Italien

Publicerad: 8 oktober 2010, 06:43

En mamma fick direktsändning reda på att hennes dotter mördats och att den misstänkte mördaren var mammans svåger.
Nu får programledaren hård kritik.


Programmet heter Chi l'ha visto och är italienska statstelevisionen RAIs variant på TV4s Försvunnen.

3,5 miljoner tittare såg familjen till 15-åriga Sarah Scazzi, som varit försvunnen sedan i augusti, vara med i direktsändning. Bland annat mamman Concetta Serrano.

Mitt under sändningen fick programledaren in en notis från en nyhetsbyrå att polisen letade efter 15-åringens kropp och programledaren, Federica Sciarelli, läste upp notisen inför den chockade familjen. Chocken dämpades inte av att de fick reda på att ägaren till huset de direktsände programmet ifrån, moderns svåger, var misstänkt för mordet på dottern.

Programledaren frågade mamman om hon ville att de skulle stoppa sändningen vilket hon ville. Men sändningen fortsatte ändå i åtta minuter och innan reklam bröt in berättade en reporter att dottern till den misstänkte mördaren att hennes pappa var oskyldig. ”Självklart”, sa programledaren Sciarelli.

Nu får Sciarelli svidande kritik av de italienska tv-tittarna. Enligt Guardian kommenterade en tv-tittare ”Om du är en människa och har det minst hjärta så kan du inte göra någonting som det här.”

Billy Andersson

Redaktör magasin

billy.andersson@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.