Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Malmberg och Norman hoppar av SVT-program

Publicerad: 17 mars 2009, 08:31

Komikerna Claes Malmberg och Lennie Norman lämnar SVT:s satsning ”Grillad” efter bara ett program. Anledningen – för låg kvalité och för styrt manus. Det uppger DN.


Ämnen i artikeln:

Grillad

Claes Malmberg, Thomas Järvheden och Lennie Norman. Foto: SVT

Programmet, som hade premiär i fredags kl 21.00 på SVT1, bygger på ett format inköpt från Danmark. Upplägget bygger på det amerikanska roasting-konceptet där en kändis går med på att specialinbjudna komiker och kolleger går igenom hans eller hennes liv, karriär och egenskaper och gör en bitsk och humoristisk grillning. Målet är att personen både ska hyllas och häcklas. Programmet i SVT leds av Thomas Järvheden.

Men nu, efter bara ett program, hoppar alltså komikerna Claes Malmberg och Lennie Norman av.

I en kommentar till Dagens Nyheter säger Malmberg att programmet håller för låg kvalité och är för styrt. Dessutom påpekar han att SVT inte har velat ta till sig hans synpunkter.
– Det är så otroligt styrt, det är för lite spontanitet, vilket leder till för lite värme och humor. Det blir en allmän uppvisning i elakhet och när det inte finns något liv i det så blir det ganska ointressant för min del att vara med.

Norman och Malmberg klagar bland annat på att de tvingas hålla sig till färdigskrivna manus och att den som grillas, i det här programmet Per Morberg, inte tilläts yttra sig.

Programmets producent Rickard Slätt försvarar manusförfattarna och säger att det är tråkigt att komikerna inte vill vara med längre.

Linda Fagerlind

Ämnen i artikeln:

Grillad

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.