Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

”Malou utsätter sig för stora risker”

Publicerad: 12 december 2011, 10:43

Marcus Birro.

Foto: Emma Jäderström

Marcus Birro fick sparken från TV4, men kom oväntat snabbt tillbaka. Han är inte längre arg på Lennart Ekdal – i stället hyllar han sin blivande radarpartner Malou von Sivers och berättar även att han börjat sålla bland tv-erbjudandena. – Efter ”Let's Dance" har jag – tro det eller ej – lärt mig att säga nej, säger Marcus Birro.


Ämnen i artikeln:

Malou von SiversMarcus BirroTV4

Marcus Birro sparkades från Kvällsöppet efter en rekordkort kandidatur till partiledarposten för Kristdemokraterna. Men i förra veckan kom beskedet att han snart är tillbaka i kanalen.

– Jag har bett om ursäkt för en del hårda ord som blev sagda i samband med det som hände, sa han.

Hans kommande bok, som bland annat ska avslöja hittills okända saker om TV4, kommer dock ut  som planerat. Bland annat ska Birro skriva om det som hände när han fick lämna Kvällsöppet, och spelet bakom kulisserna när han medverkade i Let’s Dance.

– Boken handlar mycket lite om TV4. Det är en sorts mitt i livet-memoarer. Nästa år fyller jag fyrtio, det är tjugo år sedan jag gav ut min första bok. Jämnt och bra att sammanfatta ett halvt yrkesliv. Boken handlar om allt det jag gjort under de här tjugo åren, tretton böcker, radio, tv, tidningar, framgångar, priser, misslyckanden, fiaskon, uppträdanden, turneer, och en del annat, säger Marcus Birro till Resume.se.

Varför blev det just Malous ”Efter tio” för dig?  
– Jag har alltid tyckt väldigt mycket om Malous sätt att närma sig människor. Det allvar med vilket hon pratar med alla sorters människor är beundransvärt. Hon är modig. Hon utsätter sig för stora risker när hon vägrar att bli ironisk eller snuttifierad.

Är det ok mellan dig och Lennart Ekdal nu?
– Jag har alltid hyst stor respekt för Lennart Ekdal. Jag hoppas och tror inte att han är långsint. För mig är allt lugnt nu.

Hur viktigt är det för dig att synas i tv?
– Hur viktigt är det för dig att arbeta med medialt skvaller? Efter Lets Dance har jag – tro det eller ej – lärt mig att säga nej. Det är inte tv i sig som är viktigt, men att nå ut med det jag gör är så klart trevligt.

Kan du exemflifiera och utveckla det, att du lärt dig säga nej?
– Jag sparar de konkreta fallen och programmen till boken. Men jag lärde mig att bättre sålla bland frågorna man får.  Det är en befrielse att säga nej.

Hur ser det ut med dina andra uppdrag framöver?
– Birros Bord går ju fint, så det hoppas jag verkligen få fortsätta med. Jag har en blogg kvar, den om italiensk fotboll, och den rullar vidare. Och jag fortsätter att skriva krönikor för olika tidningar. och så arbetar jag på en tv-serie för SVT med min bror och skriver på två böcker, så det är fullt upp.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.