Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Mamma Kallur försvarar SVT-reportern

Publicerad: 19 januari 2010, 13:05

Stora delar av svenska folket och mediakåren rasar mot SVT:s Peter Jonsson efter hans intervju med Susanna Kallur. Men Jonsson får oväntat stöd – av mamma Lisa Kallur. – Jag reagerade inte alls som folk gjorde och jag vill inte delta i den här häxjakten, säger hon till Resume.se.


Ämnen i artikeln:

Sanna KallurSusanna Kallur

Susanna Kallur i intervjun med SVT:s Peter Jonsson, som kritiserats hårt. Men mamma Lisa Kallur försvarar SVT-reportern. Foto: Scanpix.

Tittarstorm utbröt mot SVT och reportern Peter Jonsson för vad som ansågs vara en okänslig intervju med Susanna Kallur efter Falu-tjejens fall i OS-semifinalen i går. Jonsson kritiserades för att vara empatilös och det ansågs att han pressade Susanna Kallur till tårar genom att råbarkat fortsätta ställa frågor i den svåra stunden.

Kvällstidningarna toppar med ”Tittarnas raseri mot SVT” och ”Attacken mot SVT”.

Samtidigt sitter Susannas mamma Lisa Kallur hemma i Falun och förundras över drevet. Själv är hon inte alls arg på Peter Jonsson.

– Jag vill inte stämma in i den här klagosången. Jag reagerade inte alls som folk gjorde. Det var en svår situation både för Sanna och Peter och i ett sånt läge kan det vara svårt att ställa de rätta frågorna. Att det kan bli lite tokigt kan man förstå, ingen är perfekt, säger Lisa Kallur, som ännu inte talat med sin dotter om det inträffade.

– Sanna var chockad efter loppet och Peter Jonsson var chockad och lite ställd. Jag kan tycka att han höll på lite för länge, men Sanna är tuff och om hon tyckt att det var över gränsen hade hon gått därifrån. Det var inte han som fick henne att gråta. Hon hade gråtit ändå, hon är lättrörd, säger Lisa Kallur.

Så du försvarar Peter Jonsson?
– Ja, lite grann gör jag det. Jag vill inte delta i den här häxjakten och jag är ganska säker på att Peter Jonsson funderat efteråt hur det gick och att det kanske inte var så lyckat. Men sådant händer. Det är typiskt att det blir sådär att folk behöver någon att ta ut frustrationen på.

Hur känns det i dag efter Sannas fall?
– Snöpligt och tråkigt. Idrotten kan vara grym. Men livet går vidare. Sanna är stark, hon fixar det här och kommer igen.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Sanna KallurSusanna Kallur

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.