Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

”Man vill se Borg, Sörenstam och J-O spela psykpingis”

Publicerad: 2 augusti 2012, 08:36

Marcus Leifby recenserar kommande startfältet i Mästarnas mästare.

Foto: SVT och Aftonbladet.

Borg, Gunde, Foppa, J-O och Sörenstam har nobbat Mästarnas mästare.
I kommande upplagan blir det i stället namn som Ewerlöf, Gandrup, Ekholm, Corneliusson och Blomqvist.
– Det är klart som fan att man vill se Björn Borg, Annika Sörenstam eller J-O Waldner spela psykpingis men vill de inte finns det inte så mycket att göra. På sikt blir det däremot viktigt att få in de stora namnen, och de som stått för de bästa resultaten, annars blir det urvattnat, säger Sportbladets tv-expert Marcus Leifby till Resumé om startfältet i kommande upplagan.


Ämnen i artikeln:

Mästarnas mästareMeter TelevisionSVTMarcus Leifby

I september spelas säsong fem in av Mästarnas mästare i Grekland, upplagan kommer att sändas i SVT i vår. Häromdagen blev den fullständinga deltagarlistan officiell. Gunde Svan tvingades tacka nej, på grund av sin twar-sjukdom,  och fortfarande har SVT och produktionsbolaget Meter inte heller lyckats att få drömnamn som Björn Borg, Annika Sörenstam, Peter "Foppa" Forsberg och J-O Waldner att nappa. Den senaste i den kaliberg var Ingemar Stenmark som vann säsong tre.

Resumé kontaktade Sportbladets tv-expert Marcus Leifby som fick bedöma klassen på kommande säsongs deltagare.

– Jag tycker det håller hygglig klass. Det finns väl inget namn som får en att trilla ur tv-soffan direkt, men å andra sidan behöver det inte innebära att den här säsongen blir sämre, säger Marcus Leifby och fortsätter:

– Mogren, Appelgren, Näslund, Corneliusson är riktigt bra namn. På damsidan är det lite tunnare och det är synd att man har valt att ta in tjejer som knappt har hunnit sluta. En del av charmen i programmet har ju varit att de tävlande har plufsat till sig lite, och att de fått distans till sina karriärer.

SVT och Meter har inte lyckats att få de största namnen den här gången heller. Hur ser du på det?
– Det är klart som fan att man vill se Björn Borg, Annika Sörenstam eller J-O Waldner spela psykpingis men vill de inte finns det inte så mycket att göra. På sikt blir det däremot viktigt att få in de stora namnen, och de som stått för de bästa resultaten, annars blir det urvattnat. Den dagen en innebandyspelare presenteras vet vi att det är över.

Hur hade du lagt upp programmet om du fått bestämma?
– Jag tyckte det nya upplägget funkade bra och det är uppenbart så att gruppindelningen gör det lite lättare att få folk att ställa upp. Vem kan och vill ligga och trycka i Ungern i fem veckor? Däremot är det väl dags att hitta en ny, mer rättvis Nattduell.

Vad tror du om programmets framtid?
– De två senaste säsongerna har varit de två bästa och visst går det att hålla samma höga klass i ett par säsonger till, minst. Vår idrottshistoria berättar om väldigt många fina idrottare. Om SVT kör fast får de gärna höra av sig.

Resumé har förgäves sökt Mr Mästarnas mästare – producenten Pär Hedmark på Meter. Programledaren Micke Leijnegard är nöjd med starfältet.

–       Jag tycker att Leifby, när han pratar om damerna, glömmer Magdalena Forsberg, den mest framgångsrika skidskytten genom tiderna. Vi har med superstjärnor varje år, och även i år, säger Micke Leijnegard.

Mästarkravet på deltagarna är egentligen ett internationellt guld, helst OS eller VM, men samtidigt är det ett underhållningsprogram där vissa karaktärer och personer med udda livshistorier blir bra komplement, förklarar Micke Leijnegard.

–       Man får hela tiden göra en avvägning där. Hur som helst får jag nypa mig i armen varje år – programmet är ju så populärt och omtyckt och en sån succé. Vi har också lyckats att skruva det åt rätt håll, säger Micke Leijnegard som inte räds konkurrens från TV3:s Superstars:

– Vi spelar i en annan division.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.