Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Manfred Aronsson om sitt tuffaste jobb någonsin

Publicerad: 17 juni 2014, 13:18

Manfred Aronsson

Foto: Jon Lindholm/TV4

I dag presenterades Manfred Aronsson som ny vd för C More. Han anser själv att det nya jobbet är det tuffaste i karriären. För Resumé berättar Manfred Aronsson om utmaningarna för det ekonomiskt hårt ansatta bolaget.


Ämnen i artikeln:

C MoreManfred Aronsson

Kontakten mellan Bonnier och den förre MTG vd:n togs under våren. För någon vecka sedan skrev Manfred Aronsson på kontraktet och i dag presenterades han som ny vd för C More.  

– Det känns väldigt rätt. Jag är fullt medveten om att det här uppdraget är tufft. Kanske det tuffaste i mitt liv. Men jag älskar premium-sport och tv-serier och ser man till utvecklingen för tv-marknaden så är det just här som konsumenternas efterfrågan har ökat.

– C More sitter på bra rättigheter och grundförutsättningarna finns.  Men vi måste paketera och distribuera vårt innehåll på ett nytt sätt.

Vad är det som gör det här uppdraget extra tufft anser du?
– Det är ett företag vars finansiella situation inte är superbra. Samtidigt befinner vi oss i en ny konkurrenssituation med Netflix och Viasats nya tjänster. Situationen är helt annorlunda och mer komplex jämfört när jag började på MTG.

– Det är just det som är spännande; vi är bara i början av OTT-marknaden. I det linjära tittandet är bara 5 procent premium-tv, inom OTT är motsvarande siffra redan uppe på nära 50 procent. Det visar att det finns en betalningsvilja som vi kan utnyttja om vi bara paketerar på rätt sätt. Det finns en bra betalningsvilja på sport och har man större volymer så kan man lägga sig på en lägre prisnivå.

Vad kommer du att göra?
– Jag kommer att utveckla de friska delarna och avveckla de mindre friska delarna. Det är mitt uppdrag.

Kommer ni fortsätta att satsa på sport på innehållssidan?
– Jag ser framför mig att jag kommer att utveckla produkterna. Här har vi en jättepotential. Både SHL och Allsvenskan är superstarka rättigheter som måste marknadsföras på rätt sätt.

Vad kommer du att avveckla?
– Jag får ta mig tid och återkomma med ett svar här. Jag tycker att vi sitter på bättre rättigheter än Netflix när det kommer till film och serier. Lägg till sport- och filmrättigheterna så måste det gå att något bra av det vi har.  Det är två år sedan du lämnade MTG.

Det är snart två år sedan du lämnade MTG. Har du saknat hetluften?
– Inte hetluften, men det är klart att jag har saknat att jobba med andra människor som stöttar en. Som konsult är man aldrig riktigt välkommen och kan inte glädja sig på samma sätt som när man ingår i ett team. Det känns bra att joina laget på C More.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

C MoreManfred Aronsson

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.