Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Manfred Aronsson tar över TV3 och TV6

Publicerad: 18 augusti 2008, 15:01

Manfred Aronsson tar över som vd för MTG:s två största tv-kanaler, TV3 och TV6. Hasse Breitholz som blir vice vd på MTG, men ännu är det oklar vilka hans arbetsuppgifter blir.


Manfred Aronsson. Foto: MTG/Ulf Berglund

– Vi ska ta nästa steg med hela kanalhuset och då vill jag sätta mig på den positionen själv. Det är inget dramatiskt. Hasse förlängde sitt kontrakt när jag tillträdde så att jag skulle hinna bli varm i kläderna, säger Manfred Aronsson till Resume.se.

Hasse Breitholz kommer nu att få titeln vice vd på MTG. Han och Hans-Holger Albrecht diskuterar just nu vilka arbetsuppgifter han ska ha i framtiden. Bland annat finns planer på att han ska jobba mer internationellt.

Manfred Aronsson kommer även fortsättningsvis att vara vd för MTG Sverige och ansvara även för radio och betal-tv.
– Jag vet att det kommer att bli mycket jobb, men jag har också flaggat för att vi ska stärka upp organisationen med flera personer.

En rekrytring som redan är klar är Fredrik Ljungberg som plockats från Manfred Aronssons gamla arbetsplats Kanal 5. Han kommer att ansvara för tablåläggning och planering för TV3, TV6, TV8 och ZTV.

TV8 kommer att fortsätta med en egen vd och programchef. Men kanalen kommer att jobba närmare de två systerkanalerna.
– Vi går mot en organisation där vi ska samordna mera. Det gäller tablå, reklamförsäljning, ekonomi och programinvesteringar.
– Dessutom ska vi se över processen med hur vi jobbar med TV3 i London.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.