Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Marathontittade på VM – dog av sömnbrist

Publicerad: 17 juni 2014, 09:37

TV-apparat

Foto: Colourbox

En 25-årig man har avlidit efter att ha kollat Fotbolls-VM. Dödsorsaken antas vara att mannen led av svår sömnbrist efter flera nätters tv-tittande.


Ämnen i artikeln:

Fotbolls-VM 2014

Mannen från staden Suzhou utanför Shanghai hade suttit vaken under flera nätter i föjd för att följa fotbolls-VM i Brasilien, det skriver Daily Mail.

25-åringen beträffades död i sitt hem bara timmar efter att Holland besegrat Spanien med 5-1 i fredags. Dödsorsaken är inte fastställd, men läkarna misstänker att mannen som var fotbollsfantast led av kraftig sömnbrist och detta antas ha orsakat hans död.

Tidsskillnaden mellan den brasilianska staden Salvador, där matchen spelades och Kina är elva timmar. Konsekvensen blir de kinesiska fotbollsfansen måste sitta uppe hela nätterna för titta på sina favoritlags matcher.  Spanien-Holland slutade strax efter klockan fem på morgonen i Kina.

Även under EM i Ukraina och Polen för två år sedan avled en 26-årig man efter att han gått upp i ottan för att följa matcherna dag efter dag.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Fotbolls-VM 2014

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.