Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Martin Timell jagar byggfuskare

Publicerad: 11 november 2009, 08:47

Martin Timell gör upp med byggfusket i ett nytt program i TV4 till våren. Tillsammans med Lennart Ekdal ställer han bedragarna mot väggen. – Det blir många laddade situationer, säger Martin Timell till Resume.se


Ämnen i artikeln:

Martin TimellTV4Lennart Ekdal

Martin Timell. Foto: Resumé.

Det blir mycket Martin Timell i rutan i vår. Förutom Äntligen Hemma gör han en ny historieserie i TV4 tillsammans med historieprofessorn Dick Harrisson – och det blir ytterligare ett nytt program: Fuskbyggarna, ett format hämtat från Danmark.

Timell ska leta upp byggfusket hos stackars drabbade privatpersoner som anlitat oärliga hantverkare, och sedan konfronterar journalisten och programledaren Lennart Ekdal bedragarna. Timell ska sedan rätta till felen i husen.

– En del av furkarna vi konfronterat har ställt sig och svarat, en del har bara sprungit i väg, säger Martin Timell.

Han säger att byggfusket i landet är utbrett och att det får förödande konsekvenser.

–  För dem som vi träffat på som är drabbade är det nästan en fråga på liv och död, det har hänt att vissa funderat på att ta livet av sig.

Efter alla sina år med Äntligen Hemma har Timell hört rykten om att han själv skulle fuska.

–  Men varje sak vi gör i programmet kontrolleras av branschorganisationer, de är där hela tiden och kollar så att vi gör rätt, säger Timell och fortsätter:

–  Det är inte en enda som klagat på de jobb vi gjort under de här 13 åren.

Fuskbyggarna produceras av Nordisk Film som även gjort serien i Danmark.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.