Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Maud Olofssons ilska mot SVT: Den vanliga vänsterretoriken

Publicerad: 30 september 2016, 09:10

Maud Olofsson är kritisk.

Foto: Wikimedia Commons

Den förre centerledaren och näringsministern tycker att Po Tidholms nya serie är partisk.


Ämnen i artikeln:

Maud OlofssonSVT

I serien "Resten av Sverige" åker Po Tidholm runt i Sverige och besöker avfolkade orter för att ge bilden av hur Sveriges påverkas av urbaniseringen. Enligt Aftonbladets Jan-Olov Andersson är det "public service-tv när det är som bäst", men alla inte lika förtjusta. Exempelvis inte Maud Olofsson, tidigare partiledare för Centerpartiet och och näringsminsiter i Alliansregeringen.

"Jag undrar bara när SVT tänker släppa fram nåt annat än socialister som pratar om vår landsbygd" skrev hon i ett inlägg på Instagram under onsdagskvällen enligt Aftonbladet. För tidningen utvecklar hon sin kritik:
– Jag blev arg. Arg och besviken. Ambitionen att lyfta landsbygden är helt rätt. Det har jag försökt göra i hela mitt liv, även fast det inte har ansetts vara en viktig fråga. Men här får man tre program på sig att göra det och landar i att det är fel på marknaden, säger hon.

Med på resan följer också Svenska Dagbladets politiska chefredaktör Tove Lifvendahl. Men Maud Olofsson tcker inte att hennes åsikter gavs plats i programmet.

SVT:s exekutiva producent Patrick Bratt ställer sig oförstående till kritiken.
– I så fall undrar jag var de här socialisterna som vi intervjuar skulle vara. Det är experter, forskare och vanliga människor, säger han till Aftonbladet.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

Maud OlofssonSVT

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.