Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

"Med Manfred som chef händer det saker"

Publicerad: 9 september 2008, 11:34

Dags för debut – i morgon kväll tar Viasats stjärnvärvning Ola Wenström över efter Claes Runheim i rutan. – Viasats satsning känns fräsch och spännande och jag tror inte att vi sett allt av den än, säger Wenström till Resume.se.


Ola Wenström. Foto: Viasat.

Efter 13 år på TV4 skrev Ola Wenström på för MTG:s Viasat Sport – mitt under sommarens fotbolls-EM. Han hade fört ”små” diskussioner med Viasat under våren och när det sedan kom ett konkret erbjudande nappade han direkt.

– Det var ett ganska lätt beslut. Det var läge – inte att flytta från TV4 utan att flytta till något nytt. Jag informerade min chef direkt när det var klart. Jag saknar TV4, jag trivdes otroligt bra där, men det var dags att gå vidare, säger Ola Wenström.

Hur var det att sitta i sändning i TV4:s EM-studio med vetskapen om att du hade skrivit på för en annan kanal?
– Det var inga problem alls. Man sätter sig själv på spel varje gång man visar sig i tv och det fungerar inte att gå in halvhjärtat. Jag bara körde på som vanligt.

Både han och fotbollschefen Per Nunstedt, som också värvats från TV4, har fått rejäla lönelyft. Men Ola Wenström hävdar envist att rättigheterna i sig och den satsning som görs var skäl nog att flytta.

Viasat värvade nyligen även SVT:s fotbollsexpert Sladjan Osmanagic och fler tunga namn uppges vara på ingång. Det surras bland annat om Glenn Strömberg och Ola Andersson.

I ett större perspektiv handlar kraftsamlingen om en tungviktskamp mellan MTG och TV4 där MTG:s mål är att slå TV4 och bli det varaktigt största kanalhuset om två-tre år. MTG avstod kampen om Canal plus för att i stället använda pengarna till framtida rättighetsköp.

– Anledningen att jag gick till Viasat var möjligheten att få jobba med några av de allra bästa sporträttigheterna – Champions League, VM-kvalet och hockey-VM, och att också få vara med och bygga upp något nytt och fräscht. Med Manfred Aronsson (MTG Sveriges vd) händer det saker. Han vill verkligen framåt och blåser liv i det, säger Ola Wenström.

När Ola Wenström i morgon debuterar hos Viasat med TV8:s sändning av VM-kvalmatchen Sverige-Ungern kliver han in som programledare i stället för petade Claes Runheim.

Hur blir det att efterträda Runheim?
– Jag känner Claes sedan tiden på Radio Stockholm. Han fick beskedet abrupt, men har skött uttåget från Viasat på ett imponerande proffsigt sätt. Visst blir det lite speciellt, men jag gör mitt. Så är det i den här branschen, nästa gång kanske det är jag som hamnar i samma situation.

– Claes är en av de bästa i branschen. Jag hoppas att jag är där också, men så är det.

Känslan inför debuten?
– Det känns jättekul att få starta på riktigt och inte bara prata om det. Det har varit mycket snack, nu är det dags att göra tv.

Så ställer Viasat upp i morgon

Viasat sänder VM-kvalmatchen Sverige-Ungern i TV 8 i morgon kväll med följande laguppställning:

Reporter: Frida Nordstrand
Kommentator: Henrik Strömblad
Experter: Johan Mjällby (kommentator) Bosse Petersson (studion) Glenn Hysén (läktaren)
Programledare: Ola Wenström

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.