Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Mede leder Eurovision

Publicerad: 28 januari 2013, 10:35

Petra Mede

Foto: Carl-Johan Söder/SVT

2009 var Petra Mede programledare för Melodifestivalen. Nu får hon prestigeuppdraget att leda Eurovision song contest i Malmö.


Ämnen i artikeln:

Eurovision Song ContestPetra Mede

Det blir komikern Petra Mede som leder sändningarna av Eurovision song contest i Malmö i maj. För första gången på 18 år har tävlingen en ensam programledare.

– En utmaning. Men eftersom jag är den enda programledaren kan jag ge det en personlig touch, sade Petra Mede vid dagens presskonferens.

Med Loorens vinst i Eurovision förra året står Sverige som världland i årets tävlingar.

– Redan i Baku började tankarna snurra och det här namnet dök upp. Vi ville ha en programledare inte två eller tre. En mångfacetterad och extremt begåvad person som ger det oss möjligt till en fantastiskt storytelling, säger Christer Björkman, showproducent för Eurovision song contest i Malmö till Aftonbladet.

Första semifinalen äger rum den 14 maj och finalen i Eurovision song contest den 18 maj. Finalen är ett av världens största tv-program och ses varje år av 125 miljoner tittare.

Förra gången Eurovision arragerades i Sverige och Stockholm år 2000 var Anders Lundin och Kattis Ahlström programledare.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.