lördag1 april

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Mediefamilj felaktigt utpekad i Efterlyst

Publicerad: 6 april 2010, 14:07

De två personer som misstänks för inbrottet mot Efterlyst släpptes idag fria, men misstankarna mot dem kvarstår. Enligt Leif GW Persson leder spåren: - Direkt till ägarfamiljen i ett av europas största medieföretag, som tillika äger en av våra konkurrenter.

Ämnen i artikeln:

EfterlystLeif GW PerssonBonnier

DN

Daniel Nilsson


– Det är säkert en konkurrent som vill slå ut Strix, säger Leif  GW Persson till Resume.se.   

Men enligt uppgifter så finns det inga direkta kopplingar gällande den  misstänkte och mediefamiljen som Leif GW Persson pekar ut.

I gårdagens Efterlyst kommenterade Leif GW Persson inbrottet mot Strix,  efter att kamerautrustning för en miljon kronor stulits:
– Bilderna är bra nog och i finkan sitter dem redan. Det här är fint  folk. Jag uttryckte misstanke att det var en konkurrent i  mediebranschen, nu har jag blivit överträffad å det grövsta för att det  här leder spåren direkt till ägarfamiljen till ett av europas största  medieföretag, som tillika äger en av våra konkurrenter.    

Utpekandet kan tolkas som att Leif GW Persson pekar ut Bonnier men det  dementeras nu av Leif GW Persson själv:
– Jag har inte pekat ut Bonnier, i övrigt har jag inga kommentarer.

Mårten Lyth på Bonnier ser allvarligt på anklagelserna från  Efterlyst:
Vi har varit i kontakt med Efterlyst och vi vill nu att de reparerar det  felaktiga uttalande som Leif GW Persson gjort. Bonnier vill inte bli  förknippade i sådana här sammanhang. Nu avvaktar vi hur Efterlyst gör  men i dagsläget kommer vi inte att gå vidare rättsligt.

De misstänkta släpptes fria i morse 09.35 efter att ha suttit  frihetsberövade sedan den 29 mars, men misstankarna mot dem kvarstår.
– Jag tog beslutet att släppa dem fria idag då jag anser att de inte kan  försvåra utredningen ytterligare. Maxstraffet för grov stöld är sex års  fängelse. Nu fortsätter vi med utredningen och bevisläget är gott,  säger kammaråklagare Olof Kronlund.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev