Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

"Medierna har inte läst beslutet"

Publicerad: 15 januari 2009, 10:50

SVT:s programdirektör Annie Wegelius försvarar sig nu mot anklagelserna om skattefusk. De som rapporterat om detta har inte läst beslutet skriver hon på SVT:s intranät.


Ämnen i artikeln:

Annie Wegelius

Annie Wegelis. Foto: Erik Esbjörnsson.

Resume.se har tagit del av den förklaring som Annie Wegelius gör till att hon nu ska betala 100-tusentals kronor extra i skatt.

Wegelius skriver att hon sålde aktierna i det aktuella bolaget, Viviance, 2002. Hon skriver då att hon skulle blivit informerad om att hon skulle få betalt först 2006.

”Det som inte framkommit i de artiklar som finns att tillgå idag är att jag i min deklaration redan 2003 angav att min aktieandel var såld och jag avsåg att deklarera för detta när den summa som skulle tillkomma mig var känd och utbetald.”

Hon fick sedan beskedet strax före jul att hon skulle upptaxeras för försäljningen. Och att det i det beslutet också framgår att hon redovisat försäljningen sedan 2003.

”De som hittills skrivit om detta har antingen inte brytt sig om att läsa det som står i beslutet eller medvetet inte tagit med att jag faktiskt informerat Skatteverket för då faller ju liksom själva storyn om att det kan föreligga ett mevetet uppsåt”, skriver Wegelius.

SVT:s programdirektör konstaterar också att ingen av de extra skatter som nu ska betalas har förfallit. Och att hon med god marginal ska betala in beloppen.

Tobias Rydergren

Ämnen i artikeln:

Annie Wegelius

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.